Huidverzorgingsmerk Sothys, te koop bij schoonheidsspecialisten, heeft onlangs een speciale lijn ervoor in het leven geroepen: het Pore Refiner System.

02:01 - 01:12
luistertijd 02:01 - leestijd 01:12

Huidverzorgingsmerk Sothys, te koop bij schoonheidsspecialisten, heeft onlangs een speciale lijn ervoor in het leven geroepen: het Pore Refiner System. Volgens Sothys, en dat beamen wij ook, zijn er twee hoofdredenen waarom porien zo zichtbaar kunnen zijn: a. je hebt ze al van nature plus een gecombineerde of vette huid waardoor talg er makkelijk in ophoopt en door een verbindingsreactie met zuurstof, kleurt dat talg ook bruin/zwartig op. Een verkeerde cosmetica kan het euvel verergeren – ken je huidtype! B. is de veroudering; naarmate je huid veroudert, zakt de huid uit als gevolg van verlies van elasticiteit en hup daar gaan die porien dus lekker in mee – ze worden groter!

De lijn bestaat uit vier producten, waarbij dus ook specifiek rekening gehouden wordt met de verouderende huid (wat fijn zeg, dat er niet alleen maar op de jonge huid bij dit onderwerp gefocust wordt!)

Er is een verzorgende creme met peptiden en een antioxidant die de celvernieuwing moet stimuleren en tevens een (tijdelijk) samentrekkende werking op de porien heeft. Dit product is er voor de huid met tijdelijk verstopte porien en voor de verouderende huid met ‘vervormde’ porien. Van beide producten wordt gezegd dat ze een matterende en gladmakende werking hebben. Er wordt niet gezegd dat de resultaten blijvend zijn. Dan is er ook nog een peel off masker om de huid extra te reinigen en hij geeft een onmiddellijk aanspannend effect en er is een diffuser die de teint egaliseert en porien optisch minder zichtbaar maakt. De producten kosten tussen de 32 en 50 euro.

brrr…het woord is al net zo naar als het verschijnsel zelf, zeker in meervoud – moet je overal weer trema’s opzetten en dat hebben we fijn na gelaten – vooralsnog.

Lees ook:

Lees ook