shop Inika Long Lash Vegan Mascara Voor schoonheidsspecialiste Keturah is dit een echte belofte: géén irritaties en traanogen, geeft niet af na een dag werken, geeft een hele mooie lengte aan korte wimpers, en is makkelijk te verwijderen. Bekijken Het zijn schattingen van een Amerikaans onderzoeksbureau Alix Partners onder 600 ondervraagden in de leeftijd van […]

00:50 - 00:30
luistertijd 00:50 - leestijd 00:30

Het zijn schattingen van een Amerikaans onderzoeksbureau Alix Partners onder 600 ondervraagden in de leeftijd van 25 jaar en ouder. De uitkomst was dat men schat dat de uitgaven voor cosmetica met 8,7 % zullen afnemen.

Dit is natuurlijk een steekproefgewijs onderzoek. Wij kunnen niet goed inschatten of het een reeel beeld geeft, omdat ook niet bekend is hoe het onderzoek is opgezet.

We zijn natuurlijk benieuwd wat de voorspelling voor Nederland zijn. De Nederlandse Cosmetica Vereniging, kon ons bij monde van woordvoerster Marjolein van Oostrum hier niets over vertellen. ‘In Nederland is voor zover we weten hier geen onderzoek naar verricht. Wij denken overigens zelf dat het consumentenvertrouwen in 2010 juist weer licht aantrekt.’ Ook over 2009 heeft de NCV nog geen cijfers, die komen pas met het jaarverslag  in mei 2010.

Lees ook