Uitleg waarom mannen hier minder snel last van hebben....

02:29 - 01:29
luistertijd 02:29 - leestijd 01:29
Plooirokje rond de mond

Een aantal plastisch chirurgen, waaronder dr. Paes, die verbonden is aan de Universiteit van Utrecht, hebben eens nauwkeuriger onderzoek verricht naar de verschillen in verrimpeling van het mondgebied tussen mannen en vrouwen. Hiertoe hadden zij beschikking over weefsel van 10 overleden vrouwen en mannen tussen de 75 en 93 jaar oud. Om betrouwbare data te krijgen hebben ze ook de beschikking gekregen over 15 stukken lipweefsel van zojuist overleden mannen en vrouwen.

Uit hun studie is naarvoren gekomen dat er een drietal oorzaken ten grondslag liggen aan de reden waarom de vrouwenmond dus sneller plooit dan de mannenmond:

Wat vindt onze expert, plastisch chirurg Frank Niessen ervan?

We hebben onze expert, plastisch chirurg Frank Niessen  nog eens gevraagd wat hij van dit onderzoek vindt. ‘Het is vooralnog interessante kennis, maar helaas zijn er geen suggesties gedaan voor verbeterde operatietechnieken, waardoor je uiteindelijk als plastisch chirurg weinig concreets kan doen met deze informatie. Voorlopig zullen we ons blijven richten op de mogelijkheden die er nu zijn, zoals het verlies van volume opvullen: met hyaluronzuur voor kleinere gebieden en bij voorkeur met eigen vetweefsel voor grotere oppervlakken. Rimpelvorming op plaatsen waar veel spiercontractie is, kun je afzwakken met Botox, en een verbetering van het huidoppervlak is te realiseren met laser, zoals de vrij nieuwe fractional laser en met peelings.’

Ga hier naar de website van Mittsu Institute voor meer informatie

 Lees ook:

Lees ook