shop NARS Light reflecting eye brightener Met deze brightening concealer ziet je oopopslag er in een keer frisser uit! Geen cakey effect, wel dekkend. Vooral verhelderend. Bekijken Geloof het maar, het was echt een blinde greep in de mand met mascara’s omdat er snel een nieuwe borstel mee naar huis moest. Nu ja, in het […]

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

Geloof het maar, het was echt een blinde greep in de mand met mascara’s omdat er snel een nieuwe borstel mee naar huis moest. Nu ja, in het achterhoofd hadden we wel onthouden dat Clinique al eens in 2007 met een mascara als beste uit de bus was gekomen in een consumententest van de Consumentenbond, maar ja, dat was 2007 en met een andere mascara.

Het maakt ons persoonlijk niet zo uit of een mascara de wimpers serieus krult of niet, vooral het niet-afgeven vinden wij belangrijk. Maar eerlijk is eerlijk, deze mascara scoort op beide punten erg goed. Opvallend en geliefd: hij kan met water afgewassen worden!

Een minpuntje: de borstel is zodanig gekromd dat hij niet eenvoudig de onderrand kan besmeren, waardoor er toch vaker dan je lief is wat mascara aan de zijkant van het oog terecht komt. Maar hiervoor geeft Clinique een gebruiksaanwijzing, zie hieronder. De mascara kost 20 euro.

Dit is wat Clinique er zelf over meldt:

‘De High Impact Curling Mascara integreert de thermale technologie van Lash Power nu in een krullende mascara. De langhoudende, innovatieve formule blijft enerzijds 24 uur zitten zonder uit te lopen of te vlekken maar kan anderzijds wel gemakkelijk met warm water verwijderd worden.

Een mix van lichtgewicht polymeren en silica zorgt voor een zachte, dunne film die – eens droog – de krullen perfect op hun plaats houdt zonder de wimpers zwaar te maken. Doordat er minder was in de formule zit, blijft de kleur ook intenser. High Impact Curling Mascara is geschikt voor alle wimpers. Hij brokkelt niet af, klit niet samen en maakt geen vlekken.  

Clinique’s nieuwe mascaraborsteltje werd speciaal voor deze formule ontwikkeld. Het heeft een lichte kromming om de wimpers makkelijker te verlengen en te krullen. Het resultaat is een open blik.

 Stap 1:            Voor de bovenste wimpers, gebruik je de U-vormige, holle kant van het borsteltje en beweeg het naar boven toe om de wimpers omhoog te krullen. Maak een zigzag beweging om de wimpers van een laagje kleur te voorzien en te scheiden.

 Stap 2:            Draai daarna het borsteltje om zodat de kromming nu naar buiten wijst. Duw de wimpers omhoog tot de gewenste krul bereikt is (ongeveer 5-10 seconden aanhouden om de krul te fixeren). Volledig laten opdrogen voordat je een extra laagje aanbrengt.

 Stap 3:            Voor de onderste wimpers, het puntje van het borsteltje verticaal houden en tussen de wimpers heen bewegen.’

Lees ook:

Lees ook