shop Paula’s Choice Clinical Niacinamide 20% treatment Niacinamide is de állerbeste en meest veelzijdige anti-aging stof die we kennen. Wat goed dat het er nu in zelfs 20% is! Bekijken ‘Na uitgekeken te zijn op de commerciële geuren, wilde ik wat bijzonders proberen.’ ‘Via een swap vriendin van MUA heb ik afgelopen jaar zeker 50 […]

03:28 - 02:04
luistertijd 03:28 - leestijd 02:04

Perfume smelling‘Na uitgekeken te zijn op de commerciële geuren, wilde ik wat bijzonders proberen.’ ‘Via een swap vriendin van MUA heb ik afgelopen jaar zeker 50 geuren geroken. Top, hart, basis, keurig bijgehouden in een Excel sheet. Helaas mijn geur niet gevonden. Ik zag dus vol verwachting uit naar het parfum advies en was erg benieuwd wat voor geur eruit zou komen.

‘In een prachtige ruimte in Amsterdam zuid – een mix van modern, warm en boudoir – werd ik door Carien hartelijk welkom geheten. De hele middag was als een avontuurlijke reis door de wereld van parfums.  Mijn sessie was grondig voorbereid. Eerder gebruikte parfums had Carien gerangschikt naar type. Mijn ervaringen met die parfums werden doorgenomen. Twee had ik ooit weggedaan omdat mannen ze  niet lekker vonden. Carien legde uit hoe geur onbewuste reacties teweegbrengt. De afkeuring van deze geuren door een man, maakte dat ik ze zelf afwees. Hoe beïnvloedbaar zijn we ;). Via een aantal pure geuren kwamen herinneringen die ik heb aan speciale geuren heb, ter sprake: de anjers die mijn vader kweekte, de geur van vers gezaagd hout in zijn werkplaats. Tijdens de sessie werd verder gekeken dan geur alleen. Via moodboards probeerde Carien een indruk te krijgen van mijn persoonlijkheid; enigszins traditioneel maar met een edge: rode lippen, groene nagels, panterpumps.

‘Natuurlijk werd er veel geroken.  Basisingrediënten van de verschillende geurfamilies om te kijken waar mijn voorkeur ligt. Van Amber Gris werd ik direct vrolijk. De kenners van geuren kunnen raden hoe dat komt J. Vervolgens een aantal karakteristieke parfums binnen deze geurfamilies.  Met al deze gegevens ging Carien aan de slag en zocht  een aantal parfums uit die bij mijn voorkeuren passen. Uit deze parfums moest ik er vier selecteren die ik op de huid wilde proberen. Die vier werden er uiteindelijk vijf, terwijl ik in het begin even bang was dat er niks over zou blijven. De eerste vier keurde ik direct af, maar daarna, wat zijn er veel lekkere  geuren. Het was nog moeilijk kiezen. Ga ik voor veilig of durf ik uit mijn comfortzone te stappen. Uiteindelijk koos ik voor allebei en ging ik naar huis met Oriental Lounge van The Different Company, een heerlijke oriëntaalse houtige geur die op mijn huid steeds lekkerder werd. En om mezelf uit te dagen, Evening Edged in Gold van Ineke, een geur die je wilt blijven ruiken, je vraagt je af of je hem lekker vindt of niet, maar je blijft ruiken. Een spannende aantrekkingkracht.

‘Aan het eind van de middag kwam Tanja Deurloo zelf nog even langs. We hadden weinig woorden nodig om onszelf voor te stellen, er werd direct geroken. Wonderbaarlijk dat Tanja de geuren die ik ophad herkende en kon onderscheiden hoe ze zich bij mij ontwikkelen.

‘Ik heb een waanzinnig leuke middag gehad. Monique en Tanja, dankjewel voor deze prijs. En Carien, hartelijk dank voor je warmte, gastvrijheid en professionaliteit. In gedachten heb ik al een nieuwe sessie gepland voor de lichtere zomerse geuren.

Lees ook:

Lees ook