Het was alweer dit voorjaar dat het Franse cosmeticamerk Darphin een nieuwe serie huidreinigers voor het gezicht uitbracht en pas recentelijk kwamen we eraan toe om ze eens uit te proberen.

02:11 - 01:18
luistertijd 02:11 - leestijd 01:18

Het was alweer dit voorjaar dat het Franse cosmeticamerk Darphin een nieuwe serie huidreinigers voor het gezicht uitbracht en pas recentelijk kwamen we eraan toe om ze eens uit te proberen. Hmmm…

Darphin staat bekend om het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke stoffen en natuurlijke aroma’s in de producten. Het merk kent ook veel olieachtige producten voor verzorging. Monique kan zich herinneren dat ze eens een Darphin facial kreeg in Amsterdam waarbij haar gezicht droop van de olie en ze zich vertwijfeld af vroeg of het niet wat minder kon. Die man masseerde wel goddelijk. Na afloop gaf hij haar een batterij testers mee naar huis waar ze tijdens een tweeweekse vakantie helemaal los ging. Wat een zalige producten, zo sensorisch maar ook prettig voor de huid!

Dit voorjaar bracht Darphin de zg. watercleaners uit. Drie producten die make-up en ander vuil zacht maar efficient van de huid halen, zonder een trekkerig gevoel na te laten. Ze kunnen met water afgewassen worden. Inmiddels hebben we de Refreshing Cleansing gel met waterleliebloem (jaja…) uitgeprobeerd. De minst vette van het stel en heerlijk verfrissend. De gel is vochtvasthoudend en kost € 23,75.

Ook de Cleansing Milk met verbena is zalig. Heel zacht en romig met een verfijnde frisse geur die hypoallergeen is. Omdat hij ook voor de gevoelige huid geschikt is, zitten er zo min mogelijk irritanten in. Daaronder verstaat Darphin ook het weglaten van synthetische conserveermiddelen. Dit product kost € 32,50.

De tubes zijn overigens ook prachtig in zachtgeel en zachtroze vormgegeven met gouden lettertjes erop. De enige cleanser die we nog niet hebben geprobeerd is de Balm met rozenhout. Voor de rijpere huid, met  marula- en jojobaolie en essentiële oliën. De balm verandert bij aanraking met water in een melksubstantie. Dit is ook meteen het duurste product, want € 69,00.

Darphin is gewoon pure verwennerij.

Lees ook:

Lees ook