shop Viridian EPA + DHA omega 3-6-9 vegan Deze olie van Viridian is volledig plantaardig. De omega vetten 3, 6 en 9 komen uit algen en chiazaad. Ze zijn koudgeperst. Bekijken De beroemde Amerikaanse dermatologe Leslie Baumann is er stellig over in haar vaste huid-adviesrubriek in de Amerikaanse krant Miami Herald . ‘Mensen nemen een […]

01:44 - 01:02
luistertijd 01:44 - leestijd 01:02

De beroemde Amerikaanse dermatologe Leslie Baumann is er stellig over in haar vaste huid-adviesrubriek in de Amerikaanse krant Miami Herald . ‘Mensen nemen een detox-kuur omdat ze denken dat ze dan weer fitter worden en huid en haar weer gezonder wordt. Maar veel van deze producten voor de lever, darmen en nieren bevatten vitaminen die pukkels veroorzaken. Dermatologen weten dit al sinds 1976, toen bekend werd dat hoge doses vitamine B6 en B12, die ook beiden in dit soort kruidendranken zitten, een uitbraak van acne op het gezicht, op de borst en de rug kunnen geven. Als de inname van die vitaminen werd gestopt, verdween de acne ook.

Ze adviseert mensen die toch al acne gevoelig zijn, voorzichtig om te gaan met deze zogenaamde detox-producten. Van vitamine B6 adviseert ze niet meer dan 2 mg per dag in te nemen, van vitamine B12 niet meer dan 1 mg per dag, van vitamine D niet meer dan 2000 IU per dag en van vitamine A niet meer dan 5000 IU per dag.

‘In plaats van deze dranken en poeders kun je de reinigingsorganen zoals de lever, de darmen en de nieren beter helpen met gewone, gezonde voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze vitaminen. Dan krijg je ze ook in normale doses binnen. Bananen, rozijnen volle graanproducten zijn rijk aan vitamine B6, B12 zit voldoende in zuivel, eieren en lever. Vitamine A is volop te vinden in wortels, lever, kaas en koolsoorten. Vitamine D in lever, paddenstoelen en met vitamine D verrijkte melk. Tot slot doet lekker even in het zonnetje zitten elke dag ook wonderen voor je algehele gezondheid.’

Lees ook