Die gore vlekken ontstaan niet door jouw zweet, maar zijn het gevolg van de reactie met aluminium zouten in anti-perspirant producten (de zweetafremmers - niet te verwarren met gewone deodorants).

01:18 - 00:47
luistertijd 01:18 - leestijd 00:47

Die gore vlekken ontstaan niet door jouw zweet, maar zijn het gevolg van de reactie met aluminium zouten in anti-perspirant producten (de zweetafremmers – niet te verwarren met gewone deodorants). Vooral katoenen materialen vallen hieraan ten prooi.

De meest eenvoudige oplossing is overgaan op een ‘gewone’ deo zonder die zouten, je zal dan alleen wel meer zweten. Die alu zouten hebben immers een afremmende zweetwerking. Verder zouden gels en cremes het meer veroorzaken, omdat ze natter zijn, dan sticks. Die nattere varianten worden sneller door de stof opgenomen, een stick is droger.

Tot slot is er de tip om het shirt voordat je het gaat wassen even door een badje met koud water te halen. Hoe heter de was hoe meer die vlekken in de stof trekken.

Wij hebben zelf overigens ook goede ervaringen met een inweeksopje met Dreft – wel direct zodra je thuiskomt dat kledingstuk uitdoen en in een wasje doen. Ook de moderne zuurstofbleekmiddelen helpen redelijk goed. Maar hoe dan ook, het blijft behelpen.

Ook lezen:

Lees ook