Deze voorspellingen waren gepubliceerd in de online editie van Proceedings of the National Academy of Sciences op 19 oktober jl.

01:08 - 00:41
luistertijd 01:08 - leestijd 00:41

Deze voorspellingen waren gepubliceerd in de online editie van Proceedings of the National Academy of Sciences op 19 oktober jl. Ze zijn gebaseerd op een beroemde studie die de Framingham Heart Study genoemd wordt en die al sinds 1948 loopt. De onderzoekers zeggen dat het vermoeden dat de natuurlijke selectie op zijn eind was als gevolg van onze levensverlengende ingrepen vandaag de dag, klopt niet.

De individuele voortplantingscapaciteit van meer dan 2000 vrouwen uit de studie die inmiddels in de menopauze zitten, is uitvoering bestudeerd. Er werd gecorrigeerd voor factoren zoals inkomen, opleiding en levensstijl. Opvallend blijkt dus te zijn dat er een trend is waar te nemen naar vrouwelijke nakomelingen die korter en dikker zijn, maar ook lagere bloeddruk en cholesterolspiegels hebben. Ook beginnen deze vrouwen uit de derde generatie een maand eerder te menstrueren en beginnen ze een maand later aan hun menopauze dan hun moeders en grootmoeders. Tsja…

Lees ook:

Het mooiste gezicht volgens de gemiddelde Nederlander

Zegt een stralende teint meer dan een symmetrisch gezicht?

Schendt onze schoonheidsmythe de mensenrechten?

 

Lees ook