Cosmeticaclaims Douchen en baden Droge huid Gevoelige huid Gezicht Gezondheid Lekker smeren Lichaam Marketingtrends Voeten en handen Zakenpraat

La Roche Posay Lipikar Balsem AP voor de extreem droge huid en eczeem

La Roche Posay LipikarProfessor, dr. Oranje zegt het al in de film die wij speciaal in samenwerking met La Roche Posay en het Kinderhaven ziekenhuis in Rotterdam over eczeem maakten: ‘smeren, smeren, smeren.’ Het is de hoofdboodschap van de unieke workshops voor kinderen die hij daar ook heeft opgezet.

Eczeem is grotendeels een erfelijke aandoening en kan door uitlokkende factoren als voeding, huisstofmijt en milieuvervuiling verergeren en ineens opkomen. Meestal zie je het bij kinderen tot een leeftijd van twee jaar, daarna zakt het weg. Maar helemaal kom je er meestal nooit van af.

Er zijn tegenwoordig heel goede medicijnen en jeukstillende speciale kleding, maar smeren is als basisbehandeling de belangrijkste voorwaarde. Smeren met een basiscrème, om de jeuk te verminderen waardoor ook het krabben afneemt, en de kans om in een vicieuze cirkel te blijven hangen ook iets minder wordt. Immers, krabben maakt de huid alleen maar meer kapot, waardoor het eczeem ook alleen maar vuriger wordt en de jeuk dus uiteindelijk ook.

La Roche Posay is een van de cosmetische merken die de bijzondere kinderworkshops over eczeem in Rotterdam ondersteunen. Het merk heeft recent de beroemde Lipikar lijn, voor de extreme droge, eczematische huid vernieuwd. De producten bevatten naast een zeer hoge concentratie van 20% kariteboter en 10% glycerine als huidbarrière-versterkers nu ook 4% niacinamide. Deze uitstekend wetenschappelijk doorgelichte werkzame stof heeft het vermogen de huidbarrière extra te versterken en kan ontstekingsreacties afremmen.

Ook de smeerbaarheid en het gevoel op de huid is aangepast. Door het toevoegen van een speciaal polymeer kan de terugvettende eigenschap behouden worden, zonder dat de creme vet of plakkerig op de huid aanvoelt. Zoals een van de moeders in onze film ook zegt: ze zocht nog naar een fijn product voor na het douchen dat lichter aanvoelt op de huid. We hopen voor haar en haar dochter dat ze dat product in Lipikar Balsem AP nu gevonden heeft.

De lijn bestaat uit reinigingsproducten voor gezicht en lichaam en voor bad en douche en uit verzorgende producten voor het lichaam, de handen en de lippen. Het is te koop bij de apotheek. De prijzen varieren van € 7,25 voor de lipcrème tot € 22,95 voor 400 ml. Lipikar Balsem AP voor het lichaam.

Let is: deze producten zijn geen medicijnen, het zijn basisproducten die aanvullend gebruikt kunnen worden naast een medische behandeling, of zelfstandig voor alleen een droge huid die verder geen medische behandeling behoeft.

Lees ook:

Stress door je huidziekte, hoe doorbreek je die vicieuze cirkel?

 Inname lijnzaad- en borageolie kan klachten droge huid iets verminderen

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

1 reactie

  • Wat het voor mij kan doen, niet veel meer denk Ik, ik ben 65 jaar en heb in mijn jeugd veel last gehad van eczeem, speciaal op de laagere school, later ben Ik naar Africa verhuist waar Ik nu nog woon en werk, hier is het verschijnsel van eczeem veel minder geworden, Ik heb opgemerkt dat na het vebranden bij de zon dat de plekken hard werden waarna de schilvers er af valden op die plekken komt het ook niet meer voor.
    Nu heb Ik hier een paar kleinkinderen die ook last hebben van dit eczeem en in meerdere mate als Ik ervaren heb, Ik zou graag dit product met hun willen uitproberen maar helaas hier in Zambia zou Ik niet weeten waar het te halen valt als het hier verkrijgbaar is. belangrijk voor mij is dat de prijs te betalen is, daar de meeste speciale medicijnen hier erg duur zijn, mogelijk kunt u mij van advies dienen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.