De afro is terug! Donkere meiden laten steeds vaker hun haar lekker in de kroes.

01:44 - 01:02
luistertijd 01:44 - leestijd 01:02

De afro is terug! Donkere meiden laten steeds vaker hun haar lekker in de kroes. Zo’n afro staat namelijk hartstikke stoer en apart en na de SS10 show van Louis Vuitton is het kapsel ook nog eens gebombardeerd tot it-coupe van het jaar.

Eehm, wat moeten die twee horens op het hoofd van de modellen voorstellen Alexander McQueen? Zijn het aliëns? Steenbokken? Watermonsters? Wat wil de ontwerper ons toch vertellen met deze ingewikkelde creatie? In ieder geval zal je ons er niet mee zien. Volgens mij ben je zeker 5 uur en 10 bussen haarlakken verder voordat je er zelf ook als een aliën bijloopt.

Last van uitgroei? Doe dan net als YSL en bedek je haar met heel veel haarbanden. We zagen actrice Victoria Koblenko tijdens de Glammy Awards al met een soort gelijk kapsel, alleen koos zij voor zwarte schuifspeldjes ipv rekbare haarbanden. Handig is het wel, maar of mensen op straat het kunnen waarderen? We zijn bang van niet…

Jean Paul Gaultier liet zich voor zijn ss10 show inspireren door de hiphop cultuur en de getto. Denk getoupeerde paardenstaarten schuin op het hoofd. Alleen de gouden tanden ontbreken nog…

Grijs haar echt iets voor 50 plussers? In 2010 niet meer! Ontwerper Gareth Pugh spoot de haren van zijn modellen grijs en drapeerde deze vervolgens als een soort konijnenoren langs hun gezicht. Eehm, echt mooier word je er niet van…

Lees ook:

Onze kapper Siko is in Parijs met Naomi Campbell en Lindsay Lohan

Siko en Dominique broeden op nieuwe inzending coiffure award

De jaren ’80 lok is terug van weggeweest

Lees ook