'Haarverfkleuren kun je onderverdelen in karaktergroepen: koel, warm en middel.

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

‘Haarverfkleuren kun je onderverdelen in karaktergroepen: koel, warm en middel. In koele karaktergroepen zit veel as, van groenig tot blauwig, dit zijn ondertonen. Een voorbeeld van een koele kleur is mahonie – dit is ook meteen de enige rode kleur die koel is, de rest is allemaal warm. Een warm karakter heeft geel (goud ) en  rood of koper (oranje), de kleur beige zit er tussen in als een middelgroep. Iemand die veel wisselt van haarkleur zal altijd wel zoveel mogelijk binnen haar eigen karakter te blijven (koel of warm) en dan is van haarkleur wisselen echt een stuk makkelijker dan je denkt. En natuurlijk kijk je naar iemands huidskleur, of het warm is met een gele ondertoon of koeler is met een roze ondertoon.

Vergeet verder ook niet dat al deze mensen worden gekleurd door toppers van kappers, ze zullen ook vaak gebruik maken van haarstukken of pruiken, omdat dat een onmiddellijk goed effect geeft op beeld. Als je als kapper gaat werken met bekende mensen doe je eerst ongelofelijk veel haartests om te kijken hoe de structuur van het haar is, de valling, de kleur. Hoe beter je dat allemaal weet, hoe mooier het resultaat wordt. De kleinste fout zie je anders al terug in print of op tv. Daar heb ik in het verleden al veel van geleerd.

Dus, beste Maya, wat je kunt doen is kleuren met elkaar combineren en anders vooral binnen het karakter blijven dat bij je past – dat laatste geldt trouwens voor alles in het leven:-)

Een goede kapper en kleurspecialist kan je hier alles over vertellen.

Siko van Berkel

Lees ook