In de spa Lichaam Monique schrijft

Hemels genieten met Mon Desir in Spa Zuiver

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Monique kreeg een badschuim massage

Spa Zuiver in Amsterdam, al van gehoord? Ik kreeg daar laatst een badschuimmassage van een jongen die Mon Desir heet. Alleen die naam al, en dan die handen. Het was met recht Hemels Genieten!

Een Hammam massage wordt het genoemd. Je ligt 9in dit geval) naakt op een stenen tafel en de masseur masseert je ruim een uur lang met schuim afgewisseld door bakken water die over je heen golven. De combinatie van dat schuim, de masserende handen en de watersplashes zijn goddelijk. Nuja, bijna erotisch mag ik wel zeggen.

Zeker als daar ook nog een prachtig gespierde donkere jongen aan te pas komt die een wel heel erg tot de verbeelding sprekende naam draagt!

Spa Zuiver Lounge met waterbedden
Ik was verrast. Het was de eerste keer dat ik in deze prachtige nieuwe spa in Amsterdam Buitenveldert was. Grijs natuursteen, veel sfeerlicht, ruime badmogelijkheden, diverse sauna’s die ook nog eens fraai zijn ingericht met afwisselend materiaal gebruik, lichtprogramma’s en geuren. Een heerlijke loungeruimte met waterbedden (!). Ruim zes uur lang was ik er met mijn lief, ruim driehonderd euro armer (ja, we hadden niet zuinig aan gedaan), maar een zeer ontspannen ervaring rijker.

Een Hammam massage had ik ooit eens in Amsterdam gehad waarbij vooral de snoeiharde scrub me is bijgebleven. Ook deze voerde Mon Desir voorafgaand uit, maar daarna begon al snel het schuimplezier. Een uur lang deze sensorische ervaring over je heen krijgen, kan je naar hogere sferen brengen en soms zelfs laten denken: als we hier nu toch alleen waren geweest, dan…..

Maar je bent niet alleen, er worden nog twee mensen simultaan door andere masseurs behandeld. Yep, het gaat er professioneel aan toe. Na een uur sta je totaal rozig en opgewarmd op, kijk je je masseur dromerig aan en giechel je wat. Je kijkt naar zijn handen en nog eens goed naar zijn lichaam: juist ja, dat was de man die mij die hemelse ervaring gaf!

Toch had ik met hem te doen. Ik was zijn vierde die dag, en de donkere huid van zijn armen en handen was volledig grijs uitgeslagen. Zijn handen waren helemaal geribbeld, van al die uren in dat water zitten en al dat uitdrogende schuim op je huid te hebben. Arme Mon Desir. Hij had het ook wel even gehad.

Het is hard werken, in de verwenbusiness….

Lees en bekijk ook:

Professional in de branche? Ga naar het Aging Well congres op 8 december 2009

Ook heerlijk: Thalgo Ocean Memory spabehandeling

Grootste groeikansen wellnesscentra liggen bij preventie

Meer weten over In de spa?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

5 reacties

  • bedankt voor je antwoord.
    het is alleen geen antwoord op me vraag.

    maar als je het niet wil zeggen is dat ook goed, maar zeg dat dan gelijk.

    liefs sandra

  • Lieve Sandra, als je een fijne hammammassage wilt zoals boven omschreven, ga dan naar spa zuiver, als je een erotische massage in de zin zoals jij het wellicht wenst, ga dan naar een parenclub.

  • Heerlijk joh, Monique. Wat een verwennerij weer voor je!! Vond je ega het niet erg ;-)?? Die van mij zou ontploffen als ik zo’n verslag als jij zou hebben, haha!!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.