Hallo Mardge, ik heb een vraag met betrekking tot het gebruiken van verzorgingsproducten voor mijn gecombineerde/gevoelige huid.

01:45 - 01:03
luistertijd 01:45 - leestijd 01:03

Gecombineerde huidHallo Mardge, ik heb een vraag met betrekking tot het gebruiken van verzorgingsproducten voor mijn gecombineerde/gevoelige huid. De T-zone is bij mij heel vettig en snel geïrriteerd. Ik heb verschillende crèmes en reinigingsproducten gebruikt maar tot op heden weinig resultaat. Mijn huid raakt snel geïrriteerd waardoor ik last heb van pukkels op mijn kin en rode vlekken. Ik denk zelf dat sommige producten te agressief zijn (alcohol, parfum etc.). Vroeger heb ik hier namelijk nooit last van gehad. Weet jij wat ik wellicht kan gebruiken voor mijn over gevoelige huid? Alvast bedankt, Hasna

 

Hallo Hasna,

Het beste is om in zo’n geval echt milde producten te gebruiken. Zeker zonder alcohol. Dat vettige blijft wat lastiger aan te pakken omdat het wellicht gewoon huidtype-bepaald is, maar je kun er wel voor zorgen dat er minder vette glans zichtbaar is. Milde peelings ( met enzymen) zijn aan te raden om de poriën schoon te houden zodat verstoppingen en pukkels minder kans krijgen.

Op de combinatie van pukkels en rode vlekken werkt ons eigen product Eliminate goed. Deze bevat Chaulmoogra olie en guggul extract. Dit remt de acne-bacterie, maar door de toevoeging van jojobaolie is het geen uitdrogend of irriterend product en ook heel geschikt voor een gevoelige huid.

Reinigen met een wasemulsie op basis van bijvoorbeeld aloe vera is verder ook aan te raden. Gebruik liever geen milk met watjes, dat laat vetrestjes achter op de huid.

Hartelijke groet, Mardge Pascaud

Lees ook deze adviezen van Mardge Pascaud voor je huid

Op beautyJournaal TV: visagiste Lydia le Loux krijgt een Pascaud facial

Lees ook