Vichy maakt er een spannend verhaal van. Want naast de vochtbindende stoffen zitten er actieve ingrediënten in die de stamcellen in de huid moeten kunnen beschermen waardoor de aanmaak van nieuwe cellen volgens een optimaal proces blijft verlopen.

02:33 - 01:32
luistertijd 02:33 - leestijd 01:32


Vichy maakt er een spannend verhaal van. Want naast de vochtbindende stoffen zitten er actieve ingrediënten in die de stamcellen in de huid moeten kunnen beschermen waardoor de aanmaak van nieuwe cellen volgens een optimaal proces blijft verlopen.

Het draait allemaal om een combinatie van vitamine C en E en de stof Citrus Polyphenol. Een bijna 100% pure antioxidant, aldus Vichy. Deze mix moet de beloften van een frisse huid waar maken: een meer rozige huidtint, glans, zelfs minder donkere kringen onder de ogen. De ultieme wens van elke vrouw.

Vichy belooft dat hun nieuwe lijn direct resultaat heeft op de jonge huid. Met tot 24 uur lang een goede hydratatie, een stralende huid en een frisse teint. De kleuren (die van nature in het huidbeeld aanwezig zijn) rood, groen en beige nemen af en roze komt steeds meer naar voren. Dit klint misschien als hocus pocus, maar wij weten dat L’Oréal in het product Lancôme Genifique een activiteit heeft toegepast die helemaal alleen op dit onderdeeltje van teintverfraaiing is gericht. De techniek zal dus ook in deze Vichy lijn zijn toegepast. Vichy is immers ook een L’Oréal merk.

Daarnaast heeft L’Oréal veel kennis opgedaan met onderzoek naar stamcelfunctioneren in de huid en de toepassingsmogelijkheden voor cosmetica, o.a. in de nieuwste Lancôme Absolue lijn, dus ook deze kennis is weer deels doorgegeven aan dit merk. Zo werkt het nu eenmaal als je veel merken onder een vlag hebt: je kunt de kennis over al die merken verspreiden en toepassen.Binnenkort zullen we je trouwens meer vertellen over het hoe, wat en waarom van stamcellen en de huid en de (on)mogelijkheden van bescherming ervan.

De nieuwe Aqualia Antiox lijn bestaat uit een rijke crème voor dag en nacht, een lichte crème met SPF voor de dag, een verkoelende oogstick en een speciale kuur. Deze Fresh Cure is een zeer geconcentreerde kuur van 21 dagen en het merk claimt een zichtbaar vernieuwde huid te kunnen geven. Deze kuur dient als extra aanvulling op de normale huidverzorging.

De prijzen lopen uiteen van €14,95 voor een oogstick en € 29,95 voor de Fresh Cure.

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over deze veelbesproken, nieuwe stamcel-technologie?  Wij schreven er al vaker over. Lees: Ben jij al aan stamcel prikkelende creme toe?

Retinol beproefd bij Vichy en Lancaster

Lees ook