Monique is vanaf dag 1 dat Silver Rain uitkwam een paar jaar geleden fan gebleven van de eigenlijk toch opmerkelijke parfumtak van La Prairie.

02:06 - 01:15
luistertijd 02:06 - leestijd 01:15

Monique is vanaf dag 1 dat Silver Rain uitkwam een paar jaar geleden fan gebleven van de eigenlijk toch opmerkelijke parfumtak van La Prairie. Dit eighties coole huidverzorgingsmerk uit Zwitserland (god, wat was het hot eind jaren’80!) heeft met het uitbrengen van parfums een heel verrassende zijstap gemaakt. We lezen wel eens dat niet iedere parfumkenner en journalist dit begrijpt, maar wij vinden in ieder geval dat ze het weloverwogen doen – met kwaliteitsproducten. Neem nu Life Threads, een driedelige parfumserie die de moderne (steenrijke) vrouw in al haar rolmodellen (gaap…dat wel) belichaamt of wel uitbeeldt, of wel een geurtje geeft.

Drie karakters in een übervrouw en ze zijn met ragfijne peperdure edelmetalen draadjes aan elkaar verbonden, die threads dus! En voor elk moment en elke stemming is er een ander elixer.

Silver is de meest citrusachtige variant die ook opent met bergamot en groene bladeren. In het hart zit tuberroos, jasmijn en ylangylang. De basis omvat vetiver, wat musk en moshout. Silver is licht en fris, maar een ijzersterke tuberroos erin diet het ook iets romigs geeft. 

Gold is onmiddellijk favoriet vanwege de zachte zoetheid van pruim en roos omringd door lichte peper en kruidnagel in een bedje van vanille, musk en mirre. Deze variant doet ook het meest aan de romige zoetheid van Silver Rain denken. Florientaals kunnen we zeggen.

Platinum is licht metalig, fris en wordt langzaam warmer zonder aan een mannelijke kracht en een lichte knisperende droogheid te verliezen. De top is groen, het hart omvat roos met jasmijn en leernoten, de basis geeft patchoeli en eikenmos met amber en labdanum. Het is een bloemige chypre geur. Krachtig, zelfs wellicht een snufje androgyn – voor de man die dat avontuur zoekt.

De parfums kosten 95 euro per stuk voor 50ml.

Tip! Binnenkort gaat onze bijzondere parfumfilm online waarin de geuren uit de jaren’10 en ’20 bespreken en de opkomst van het chypre parfum.

Lees ook