Parfum Vrouwen

We love… Life Threads parfums van La Prairie

Lifethreads van La PrairieMonique is vanaf dag 1 dat Silver Rain uitkwam een paar jaar geleden fan gebleven van de eigenlijk toch opmerkelijke parfumtak van La Prairie. Dit eighties coole huidverzorgingsmerk uit Zwitserland (god, wat was het hot eind jaren’80!) heeft met het uitbrengen van parfums een heel verrassende zijstap gemaakt. We lezen wel eens dat niet iedere parfumkenner en journalist dit begrijpt, maar wij vinden in ieder geval dat ze het weloverwogen doen – met kwaliteitsproducten. Neem nu Life Threads, een driedelige parfumserie die de moderne (steenrijke) vrouw in al haar rolmodellen (gaap…dat wel) belichaamt of wel uitbeeldt, of wel een geurtje geeft.

Drie karakters in een übervrouw en ze zijn met ragfijne peperdure edelmetalen draadjes aan elkaar verbonden, die threads dus! En voor elk moment en elke stemming is er een ander elixer.

Silver is de meest citrusachtige variant die ook opent met bergamot en groene bladeren. In het hart zit tuberroos, jasmijn en ylangylang. De basis omvat vetiver, wat musk en moshout. Silver is licht en fris, maar een ijzersterke tuberroos erin diet het ook iets romigs geeft. 

Gold is onmiddellijk favoriet vanwege de zachte zoetheid van pruim en roos omringd door lichte peper en kruidnagel in een bedje van vanille, musk en mirre. Deze variant doet ook het meest aan de romige zoetheid van Silver Rain denken. Florientaals kunnen we zeggen.

Platinum is licht metalig, fris en wordt langzaam warmer zonder aan een mannelijke kracht en een lichte knisperende droogheid te verliezen. De top is groen, het hart omvat roos met jasmijn en leernoten, de basis geeft patchoeli en eikenmos met amber en labdanum. Het is een bloemige chypre geur. Krachtig, zelfs wellicht een snufje androgyn – voor de man die dat avontuur zoekt.

De parfums kosten 95 euro per stuk voor 50ml.

Tip! Binnenkort gaat onze bijzondere parfumfilm online waarin de geuren uit de jaren’10 en ’20 bespreken en de opkomst van het chypre parfum.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

3 reacties

 • Interessant om te horen. Waar en waaneer zullen de workshops worden gegeven? En waar zijn de Teo Cabanel parfums te koop in NL?

  Overigens zijn er (gelukkig!) vrij veel chypres op de markt, zowel voor dames als heren. In 1917 bracht Coty met Le Chypre een revolutie binnen parfums teweeg met deze boeiende en complexe combinatie van o.a. bergamot, roos, jasmijn, eikenmos en patchouli. Vele parfumeurs werden en worden nog steeds door dit thema geinspireerd. Denk bijvoorbeeld aan Mitsouko, Irish Moos, Miss Dior, Knowing, Lady Caron, Narciso Rodriguez for her, Idylle en Hypnose Senses
  Ik ben blij dat de laatste jaren er bijna sprake is van een ‘revival’ van chypre-geuren. Recentelijk worden er vrij veel nieuwe parfums gecreerd waar de chypre-geurfamilie toegankelijker wordt gemaakt, bijvoorbeeld door het geheel af te ronden met musk-tonen.
  Tanja Deurloo

 • Beste Monique,
  Na het lezen van het Life Threads artikel, zag ik dat jullie binnenkort met een film komen over Chypre geuren. Er zijn maar enkele Chypre damesgeuren; een daarvan is OHA van TEO CABANEL, een betoverende “floral chypré”.
  Binnenkort komt Caroline Ilacqua, achterkleindochter van TEO CABANEL enkele workshops geven in Nederland. Mocht er van jullie kant interesse zijn, dan hoor ik dat graag.
  Met vriendelijke groeten,
  Liesbeth 0626-098-461

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen