De Amerikaanse dermatoloog Dennis Gross zegt dat een cardiotraining voorafgaand aan een belangrijk feestje wonderen doet.

01:49 - 01:05
luistertijd 01:49 - leestijd 01:05

De Amerikaanse dermatoloog Dennis Gross zegt dat een cardiotraining voorafgaand aan een belangrijk feestje wonderen doet. ‘Door de verbeterde bloedsomloop zwakt de zichtbaarheid van wallen en kringen aanzienlijk af. Overtollig vocht raak je ook meteen kwijt door het zweten.’

Maar doe het niet te rigoureus waarschuwen schoonheidsbewakers als deze cosmetisch artsen. Lang joggen of andere cardiosporten doen (langer dan een uur), vraagt niet alleen veel van de gewrichten (die de klappen van het bewegen en springen moeten opvangen), maar ook van de huid, die op en neer geschud wordt. Gross zegt in zijn boek Future Face dat de meeste die-hard hardlopers opvallend meer rimpels in het gezicht hebben en ook sneller een verslappende huid krijgen. ‘De wet van Newton zegt dat als een lichaam van 75 kilo neerkomt, het met 75 kilo ook weer opveert. Dit vraagt heel veel van de steunweefsels in de huid.’ Hij adviseert eerder te gaan Spinnen, te gaan wandelen of de Cross Trainer te pakken dan 20 kilometer te gaan hardlopen.

Maar het is ook bekend dat er tijdens het sporten veel vrije radicalen aangemaakt worden, eenvoudigweg doordat er meer zuurstof verbruikt wordt. Vrije radicalen staan erom bekend dat ze de steunweefsels in de huid aantasten. Het klinkt dus als een contradictie: sporten is gezond, maar doe het niet te intensief, dat gaat ten koste van een stevige huid. Of doe het gewoon wel, en heb lak aan die rimpels!

(bron: Mooi zijn en Mooi blijven, Monique’s beautyboek)

Lees ook wat sterrenarts Nicholas Perricone over trainen heeft te zeggen!

Lees ook:

Yoga helpt…tegen mimiekrimpels

Cellulite liever weg door suppletie dan door photoshop, of niet?

Beautyquote over cellulite

Ook geinig: trapeze work-out

Lees ook