Cosmeticaclaims Gezicht Rimpels en slapte Zakenpraat

Ook NY Times fronst wenkbrauwen bij klokken-creme van Estee Lauder

klokgenenDe de schrijver van het stuk in NY fronst de wenkbrauwen bij zoveel kunde en claims. Het is inderdaad gebaseerd op een wetenschappelijke vinding, maar zo zegt de hoofdonderzoekster van die ontdekking: ze heeft geen idee of het feit dat ook de huidgenen tijdklokjes hebben en het proberen gelijk te zetten ervan kan leiden tot huidverbetering. ‘Dat hebben we niet onderzocht.’

De journalist gelooft net zoals wij dat cosmeticabedrijven er niet altijd baat bij hebben om bevindingen naar buiten te brengen omdat dan wel eens zou kunnen blijken dat een product meer doet dan alleen verzachten en vochtbinden – en dat zou in dit geval natuurlijk ook zo geweest kunnen zijn- maar de schrijver alsmede de geinterviewden blijven toch beduusd achter met dit wonderlijke verhaal.

Net zoals wij. Lees het hier nog maar eens.

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.