shop Hairlust Split Fix vegan shampoo en conditioner Heeft jouw kwetsbare haar ook veerkracht nodig? Hairlust maakt je haar schoon, maar ook luchtig en optisch voller. De hydratatie is geweldig. Bekijken Volgens Van Ammelrooy kirden fashionista’s bij het zien van de 3-jarige Suri, dochter van Katie Holmes en Tom Cruise, op hakjes. Recent zou wetenschappelijk […]

01:38 - 00:59
luistertijd 01:38 - leestijd 00:59

Volgens Van Ammelrooy kirden fashionista’s bij het zien van de 3-jarige Suri, dochter van Katie Holmes en Tom Cruise, op hakjes. Recent zou wetenschappelijk aantoonbaar zijn gemaakt dat voetproblemen als spreidvoeten en hielspoor die zich pas op latere leeftijd openbaren, al op vroege leeftijd worden opgedaan. Uit een Amerikaans onderzoek, gepubliceerd in Arthritis Care & Research, onder bijna 3400 Amerikanen blijkt dat een kwart van hen chronische voetenpijn heeft. Dit zou te danken zijn aan dag in dag uit op verkeerde schoenen lopen: te hoge hakken, te smalle schoenen, te platte, open schoenen. Maar schoenen zouden niet het enige probleem zijn, ook het grotendeels zittend doorbrengen van de dag levert problemen op: je gebruikt de voetspieren te weinig.

In Nederland zou hielspoor het grootste probleem zijn, zo meldt de journalist. Botwoekeringen op het hielbeen, waarvan de voornaamste oorzaak het lopen op slippers zou zijn. Maar na even googlen komen we er ook achter dat verkorte pezen, overgewicht, overtraining een oorzaak kunnen zijn.

Een probleem wat wij zelf vooral bij vrouwen zien is die botuitstulping bij de grote teen; de hallux valgus, als gevolg van jarenlang op hoge hakken lopen (en deels erfelijke aanleg). Vooral de jonge generatie nu vindt het ongelofelijk sexy en bijna een must om ‘hoog’ te lopen, maar realiseert zich niet wat een belasting het is voor voeten, zelfs voor de gehele ruggegraat. Wat je zal merken naarmate je ouder wordt.

Lees ook:

Kan een creme je voeten verwarmen?

Nagellak folie voor je nagels

Lees ook