Foto: Naomi met ontwerper Igor Chapurin backstage‘Het was een drama dit weekend!’, vertelt Siko aan de telefoon.

04:11 - 02:30
luistertijd 04:11 - leestijd 02:30


Naomi Campbell backstage
Foto: Naomi met ontwerper Igor Chapurin backstage‘Het was een drama dit weekend!’, vertelt Siko aan de telefoon. ‘Er liepen twee heel bekende sterren rond backstage en dat zorgde voor veel opwinding.’  

Cool, vertel! Wat heb je allemaal meegemaakt? ‘Vrijdag was de show van de Russische ontwerper Igor Chapurin. Topmodel Naomi Campbell liep mee en ik mocht Laurent assisteren. Ik stond gewoon in één ruimte met een van de grootste modelegendes aller tijden. Dat was heel speciaal.’

Hoe gaat dat in zijn werk? Loopt ze gewoon backstage rond? ‘ Haha, nee. Er was backstage een speciale box voor haar gebouwd. Haar privé kleedkamer zullen we maar zeggen. Deze staat meteen aan het einde van de catwalk. Niemand ziet haar. Ze komt uit haar box, loopt de catwalk over en gaat weer terug de box in. Ze had twee man beveiliging bij ze en ik mocht pas de box in toen Laurent mij nodig had voor de finishing touch. Tijdens het creëren van het kapsel zelf moest ik buiten wachten. Ze wil namelijk niet te veel mensen om zich heen hebben. Ik heb niet met Naomi gepraat, helaas. Ze zegt ook niet zoveel. Ze praat alleen maar met degene die op dat moment met haar bezig is. Ze weet na al die jaren precies wat haar mooi staat dus ze zegt dingen als: “ Luister eens, kunnen we het haar niet wat meer zus of zo doen en er mag wel wat meer blush op, vind je ook niet?”

Jeetje zeg! Wat een strenge toestanden. Is dat normaal? ‘ Ja, blijkbaar wel. Een dag later was het nog erger! Toen deden we het haar voor modehuis Emanuel Ungaro. Actrice Lindsay Lohan is dit seizoen aangesteld als stijladviseur van de ontwerpster en zij was dus ook backstage aanwezig. Haar heb ik helemaal niet gezien. Ook zij had een speciale box direct aan het begin van de catwalk. Ze had een heel CIA team bij zich! Er stonden overal mannen met oortjes. Dat ging echt nergens over.’

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan neemt applaus in ontvangst bij Emanuel Ungaro

Zeg dat wel…Is het ook echt nodig denk je? ‘ Tja,ik denk het wel. Je wilt niet weten wat er allemaal op die meisjes afkomt. Ze worden zoveel mogelijk van de pers en andere mensen afgeschermd. Als Lindsay een keer haar neus snuit, staat er de volgende dag in de krant dat ze weer een de drugs zit. In dat opzicht snap ik het dus wel.’

Genoeg over de sterren. Wat hebben jullie voor kapsels gecreëerd?  ‘ Voor de show van Ungaro hadden we de meest prachtige en klassieke paardenstaart gemaakt. Het was een heel strakke en gladde paardenstaart met veel gel. Het bijzondere aan dit kapsel was dat we helemaal geen elastiekje of haarspeldje nodig hadden. Haarmerk Bumble&Bumble heeft een nieuwe gellak ontwikkeld die zo sterk is dat het haar zonder elastiekje blijft zitten. Je maakt een staart, spuit er lak op, knijpt er even in en het blijft zitten. Ze zijn jarenlang met de ontwikkeling van dit product bezig geweest en het is echt top!’

Staart bij Emanuel Ungaro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Bij de show van Emanuel Ungaro

Welke trends spot jij backstage? ‘ Ik heb heel erg het gevoel dat alles een rauw tintje krijgt en dat er ook veel meer geëxperimenteerd wordt. Door de crisis worden er toch minder risico’s genomen wat betreft de collecties. Ontwerpers willen met behulp van opvallend haar en make-up iets extra’s toevoegen.’

‘Sorry, ik moet ophangen’, hoor ik Siko opeens gehaast zeggen. ‘We beginnen weer.’  En weg is hij.  Op naar een nieuwe show waar hij ongetwijfeld weer noemenswaardige avonturen meemaakt.

MEER SIKO!

Lees ook deel 1 van Siko is Parijs!

Bekijk hier hoe Siko voor Beautyjournaal TV de nieuwste winterlooks maakt!

Siko en Doutzen Kroes bij de show van Bjorn Borg

Lees ook