shop Davines More Inside Texture This Is An Invisible Serum voor je haar Davines More Inside Texture This Is An Invisible Serum is een prachtig finishing product voor natuurlijk krullend haar. Bekijken Volgens de vakwebsite CosmeticsDesign.com  betaalt Unilever 1.275 miljard dollar voor de divisie van Sara Lee. Naast cosmetica zoals het merk Sanex omvat de […]

01:00 - 00:36
luistertijd 01:00 - leestijd 00:36

Volgens de vakwebsite CosmeticsDesign.com  betaalt Unilever 1.275 miljard dollar voor de divisie van Sara Lee. Naast cosmetica zoals het merk Sanex omvat de overname ook een grote wasmiddelentak (o.a. Biotex) die goed aansluit bij de portefeuille van Unilever. Eveneens komt een onderzoekscentrum dat zich bezig houdt met persoonlijke verzorging in handen van Unilever.

Hoewel beide partijen het al eens zijn over de deal moeten wereldwijd nog wel een aantal instanties hun goedkeuring erop geven, waaronder de mededingautoriteiten binnen de Europese Unie.

Sara Lee zegt zich nu volledig te willen concentreren op de voedingsindustrie, een tak van sport waarin het traditioneel al sterk vertegenwoordigd is.

Overnames zijn in deze recessietijd enerzijds een riskante onderneming, anderzijds biedt het mogelijkheden om met een scherpere bieding de activiteiten voordeliger uit te kunnen breiden en meer markaandeel te winnen. Recent werd in Nederland Elha de grootste cosmeticadistributeur na overname van Van Maarleveld & Co.

Lees ook