[caption id="attachment_6886" align="alignright" width="243" caption="Foto Hans de Vries"][/caption] 'Vooral Chanel en MAC komen er nu mee.

02:13 - 01:20
luistertijd 02:13 - leestijd 01:20
Foto Hans de Vries

Foto Hans de Vries

‘Vooral Chanel en MAC komen er nu mee. Make-upartists vinden het prachtig, zeker voor shows, maar ik kan me voorstellen dat je denkt  ‘dit is toch totaal niet draagbaar’? Ik heb deze vraag de afgelopen weken vaak gekregen. Ik ben snel geneigd te roepen ‘gewoon uitproberen!’,  omdat ik van experimenteren hou. Vergeet immers niet dat je make-up er gewoon weer af kan wassen. Je hóeft er niet mee de straat op.

Vooral die bijna zwarte lippen knallen er nu uit, ze zijn het meest opvallend in deze look. Menig vrouw denkt: ‘dit ga ik dus niet dragen, want dan lijk ik wel een punker’.  Maar je kunt hem ook heel transparant op doen, waardoor hij een paarse zweem krijgt. Hou dan wel de rest van je make-up heel licht. Bij een donkere make-up is een accent voldoende. Let trouwens bij een donkere kleur wel op de tanden. Het moet niet afgeven op je tanden en tanden kunnen door de kleur iets geliger worden.

 Voor je ogen is deze donkere look echt prachtig. Leef je uit! Lekkere smokey eyes in bruin/zwart met grijs tinten. Zet het maar flink aan, ook als je het niet gewend bent. Bouw je Black make-up by Dominique Samueloogmake-up op: begin met heel veel zwarte mascara, breng vervolgens een eyeliner aan en bouw dan op met kleur op het ooglid naar de arcadeboog toe. Vind je het teveel van het goede? Veel mascara en een puntige eyeliner passen ook in deze trend, bijvoorbeeld met een steengrijze oogschaduw.

De meest subtiele variant om toch iets van deze trend mee te nemen, is gewoon een mooie zwarte of heel donkere nagellak op te doen. En dit kan echt…anno 2009. Ongeacht je leeftijd.

De enige regel in make-up is dat er geen regels meer zijn…..mooie afsluiter, toch?

Groetjes, Dominique

 Meer make-uptips van Dominique lees je hier.

Lees ook:

Zwarte tatoeage make-up op de catwalk najaar 2009

Rock & Romantiek de make-uptrends voor najaar 2009

Lees ook