Hairdo Veel kapper- en haarmerken verdelen hun nieuwe collectie dit jaar in twee trends: hard tegenover zacht.

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Hairdo

Veel kapper- en haarmerken verdelen hun nieuwe collectie dit jaar in twee trends: hard tegenover zacht. Bob Jansen en L’ Oréal Professional lieten zich inspireren door de stijlen Folk en Rock. Met Folk bedoelen ze een milde look met zachte bewegingen of krullen. De kleurnuances liggen dichtbij elkaar en geven een natuurlijke uitstraling. De coupes zijn zacht en klassiek.
Strakke lijnen en duidelijke kleurcontrasten staan centraal bij de wilde Rock look. Denk aan de jaren ’80 en krachtige vrouwen als Donna Summer en zangeres Pink.
Ook Schwarzkopf kiest dit najaar voor deze verdeling. Ze grijpen terug naar de jaren ’40 romantiek met zachte, vrouwelijke en gracieuze vormen.  Denk aan golfend haar met zachte spiraalvormen, uitgeföhnde krullen en chignons.  Ook hier zijn de kleuren zacht en romantisch met kersenrood, espresso en stralend blond.
Als tegenhanger kiest ook Schwarzkopf voor de jaren ’80. Met veel glossy haarkleuren en ultra ronde boblijnen die het luxe ‘wij gaan op stap’ gevoel moeten weergeven. Maar ook kuiven, korte stekelige coupes, slordige pony’s, rechte lijnen en uitgesproken blond met gitzwarte en inktpaarse accenten belichamen de ruige jaren ’80.

Romantiek

Make-up
Bij de make-up looks ontdekken we dezelfde contrasten. Vrouwelijke elegantie zien we terug bij o.a. Chanel, Dior en YSL. Denk jaren ’40 met een vleugje roaring twenties. We zien veel smokey eyes in glimmende grijstinten, vurige nagels en lippen, een lichte huid en kleuren als mauve, grijs, paars en rood. De zachte romantiek vinden we bij Givenchy en Guerlain. De naam van Givenchy’s nieuwe collectie zegt eigenlijk al genoeg: Les Poétiques. Denk hierbij aan glimmende pastels en de kleuren rozebeige, blauw parelmoer en lavendel. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan de oogmake-up en wangen. Guerlain brengt een ode aan de Russische schone met kleuren die voor energie en vrolijkheid zorgen in de lange, donkere dagen. Met een frisse teint, geaccentueerde jukbeenderen een mysterieuze oogopslag en stralend roze lippen.
Voor een absoluut jaren ’80 gevoel moet je bij MAC zijn. Zij hebben een spijkerharde lijn die geheel in het teken staat van de kleur zwart. Met als eyecatcher intens zwarte lippen – zowel mat als glanzend.
Rock

 

 
Lees ook:

Lydia’s jaren ’80 make-up looks voor Avant Garde

Tips van Dominique over het shapen van je gezicht

Bekijk ook:

Topkapper Siko maakt golven en wafels in je haren

Lees ook