Nivea belooft een zichtbaar strakkere huid, maar is volgens de ASA vergeten erbij te vertellen dat dit effect maar tijdelijk is en bovendien niet met het blote oog zichtbaar is.

00:40 - 00:24
luistertijd 00:40 - leestijd 00:24

Nivea belooft een zichtbaar strakkere huid, maar is volgens de ASA vergeten erbij te vertellen dat dit effect maar tijdelijk is en bovendien niet met het blote oog zichtbaar is. Bovendien stond in de advertentie dat 126 vrouwen de claim ondersteunden. Moederbedrijf Beiersdorf kon geen documentatie overleggen waaruit zou blijken dat de verstevigende werking blijvend is. Bovendien bood het excuses aan omdat gen 100% 70% van die testgroep het eens was met de claim.

Beiersdorf heeft aangeboden de advertentie aan te passen en ASA hoopt dat het bedrijf dit niet weer zal doen.

Lees ook:

Waarom verdwijnen mijn rimpels niet met een dure creme?

Lees ook