shop Pascaud Cleanser – de lekkerste ooit Pascaud Cleanser – de lekkerste ooit. Op basis van aloë vera, goed reinigend in 1 keer, zonder te irriteren of uit te drogen. Favoriet bij vrouwen. Bekijken Nanodeeltjes van mineralen als titanium en zink staan de laatste twee jaar fors ter discussie omdat onduidelijk is of de deeltjes […]

01:27 - 00:52
luistertijd 01:27 - leestijd 00:52

Nanodeeltjes van mineralen als titanium en zink staan de laatste twee jaar fors ter discussie omdat onduidelijk is of de deeltjes de huidbarrière kunnen passeren, en/of via de longen ingeademend kunnen worden en organen kunnen aantasten. Het geld dat nu beschikbaar is gekomen, zal dit hopelijk gaan uitwijzen. Tevens zal gekeken worden of er relaties zijn tussen neurologische ziekten als Alzheimer en Parkinson.

Er zijn aanwijzingen dat men name de hersenen (bij kleine dieren) schade zou kunnen ondervinden van deze minuscuul kleine mineraaldeeltjes. Nanodeeltjes worden onder meer op grote schaal in cosmetica gebruikt . Internationale consumenten- en milieu organisaties als Friends of the Earth voeren al geruime tijd campagne tegen het gebruik ervan. Ook de Environmental Working Group is er niet gerust over, maar is wel van mening dat minerale nanodeeltjes de huid aanzienlijk beter beschermen tegen verbranding. Dit is de voornaamste reden van de cosmetica industrie om het te gebruiken, naast het feit dat nanoafmetingen van deze mineralen de huid geen witte waas meer geven.

Het meest storende in deze hele discussie vinden wij dat geen consument weet of er nano gebruikt is of niet in producten omdat het nog niet op verpakkingen vermeld hoeft te worden.

Lees ook:

Monique’s radio interview over onzekerheden rond nano en cosmetica

Mijn achtergrond artikel in Estheticienne over nanogebruik in cosmetica

Lees ook