[media id=40 width=290 height=190]De lijn bestaat uit zes producten plus een speciale salonbehandeling.

01:52 - 01:07
luistertijd 01:52 - leestijd 01:07

[media id=40 width=290 height=190]De lijn bestaat uit zes producten plus een speciale salonbehandeling. De werkzame plantenstoffen in de producten bleken de huid niet, daar hoef je dus niet bang voor te zijn. De producten maken de teint helderder, waardoor kleine pigmentoneffenheden dus ook minder zichtbaar worden.

Aveda bewandelt hiervoor de volgende stappen: er zitten kalmerende stoffen in de lijn die stressreacties in de huid verminderen. Aveda is van mening dat stressreacties ook tot pigmentvlekken kunnen leiden. Daarnaast zitten er exfoliërende stoffen in  die dode huidcellen weghalen, waardoor dofheid en vaalheid ook wordt weggehaald. De teint zal er frisser van kleur uitzien en de huid voelt ook zachter aan. Bovendien is bekend dat hoe gladder en dichter het huidoppervlak is, hoe mooier licht wordt gereflecteerd. Daarnaast zitten er anti-oxidanten in die vrije radicalen wegvangen. Dit helpt de celfuncties in optimale conditie te blijven. De cocktail van werkzame stoffen bevat o.a. glidkruid, moerbeiwortel, druivenextract (de brightening blend, hij zit alleen niet in de cleanser), ascorbyl glucoside (vit C) voor verheldering, glucosamine voor hydratatie, bruine algen voor verheldering, salicylzuur voor exfoliatie en sheaboter voor bescherming en hydratatie.

Na 8 weken kan er een vermindering van 34% bereikt worden van donkere vlekken en 52% verbetering van een zichtbaar heldere teint, aldus Aveda’s inhouse onderzoek. De lijn is vooral preventief bedoeld vanaf 25/30 jaar. De prijzen variëren van 29 euro voor de cleanser tot 59 euro voor de correcting crème.

In de salon wordt aanvullend een facial gegeven met gecombineerde Aziatische massagetechnieken. Er zijn behandelingen van 60 min en van 90 min.  Meer info is ook hier te vinden.

Lees ook:

Wat is er nog meer te doen tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken laten je ouder lijken dan je bent

Lees ook