Deze actie is gesloten! Ik ontmoette Paul virtueel voor het eerst toen ik voor een glossy magazine op zoek was naar bijzondere spamerken in de wereld.

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Deze actie is gesloten! Ik ontmoette Paul virtueel voor het eerst toen ik voor een glossy magazine op zoek was naar bijzondere spamerken in de wereld. Zijn cosmetica van plantaardige, en/of biologische geteelde afkomst sprak niet alleen aan omdat het een Hollander is die nauwelijks bij ons bekend is, maar des te meer in Amerika, maar ook omdat hij zo’n overtuigd natuurbeschermer is.

Sinds een aantal jaren woont en werkt hij ook op het Maleisische schiereiland Langkawi, midden in het tropisch regenwoud. Hier raakte hij nog meer geïnspireerd door de schatten van dit woud, die al eeuwenlang door mensen benut worden. Maar sinds de cosmetische industrie haar ogen steeds meer op bronnen in Azië richt (nu zijn weer brightening stoffen uit China en Indonesië hot bij formuleerders van cosmetica), komt er ook steeds meer kennis naar buiten. In de spa-wereld weet men overigens al lang welke schatten voor wellbeing van lichaam en geest in dit verre deel van de wereld liggen te lonken.

Professor Bodeker schreef dit boek. Hij is niet alleen fan van Maleisië, maar beschouwt ook de gehele Aziatische wellness cultuur. In een filmopname van een recente presentatie (zie hieronder) licht hij toe dat traditionele (zoals wij ze nog altijd noemen) al lang niet meer traditioneel zijn in de westerse wereld, in de alternatieve zin des woords dan. Heel erg veel mensen maken gebruik van plantaardige geneeswijzen. En in Azië is het al helemaal niet alternatief te noemen, daar noemt men onze westerse ‘moderne’ geneeskunde alternatief. Leuk, zo overdrachtelijk….:-)

Bodeker zegt in zijn speech dat Maleisië voor hem een microkosmos vertegenwoordigt in het grote Azië, omdat alle geneeskundige stromingen uit de Aziatische culturen daar samen komen. Alle draait om wellness, radiance, energy, balance. Vrouwen worden vanaf hun vierde jaar al ingewijd in beautyrituelen die hun huid en later ook hun voortplantingsorganen gezond moeten houden. Bij mannen draait alles om vitaliteit, energie en alertheid.

In dit mooi geïllustreerde boek lees je alles over de kruiden die gebruikt worden, hoe ze verwerkt worden, en welke behandelingen ermee gegeven worden. Het is een ware opsteker voor liefhebbers van de Aziatische wellness cultuur. Daarnaast krijg je nog een leuke dosis cultuurgeschiedenis te lezen over dit volk.

Mail & Win dit boek!

Stuur je volledige adres naar info@beautyjournaal.nl

De uitgever van het Amerikaanse health & fitness magazine H2O bezocht Paul en Langkawi onlangs en deed er verslag over.

Lees ook