shop Inika Long Lash Vegan Mascara Voor schoonheidsspecialiste Keturah is dit een echte belofte: géén irritaties en traanogen, geeft niet af na een dag werken, geeft een hele mooie lengte aan korte wimpers, en is makkelijk te verwijderen. Bekijken  (overgenomen uit het persbericht van SVZ): In het visiedocument ‘De waarheid rond het gebruik van zonnebanken’ […]

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

 (overgenomen uit het persbericht van SVZ):

In het visiedocument ‘De waarheid rond het gebruik van zonnebanken’ beschrijft SVZ hoe de zonnebanken door het Internationale Agentschap voor Onderzoek naar Kanker (IARC) van de World Health Organization (WHO) nu zijn ingedeeld in de hoogste risicogroep wat betreft het risico op huidkanker. In deze categorie staan ook arsenicum en asbest maar eveneens de zon buiten en bijvoorbeeld bier en rode wijn vermeld. Door diverse media zijn zonnebanken vergeleken met de twee eerstgenoemde producten en niet met de laatstgenoemde. Hiervoor geldt al jaren ‘Geniet, maar wel met mate’, net als voor de zon en zonnebanken. KWF Kankerbestrijding, met wie SVZ samenwerkt in het Platform Verstandig Zonnen, heeft in een betreffende persverklaring ook aangegeven dat er in feite niets nieuws aan de hand is.

 SVZ geeft in het recente document haar visie op aanbod, kwaliteit en veiligheid. Sinds 2007 wordt in de aangesloten zonnestudio’s gewerkt volgens een Code voor de Praktijkuitoefening. In deze code zijn door een wetenschappelijke commissie van de Europese Unie opgestelde normen voor zonnebanken verwerkt. Deze mogen niet meer UV-licht afgeven dan de zon aan de Middellandse Zee. In zonnestudio’s moeten klanten een goede intake en begeleiding krijgen en er dient te worden gewaarschuwd voor mogelijke risico’s. Niet in de laatste plaats geldt dat  zonnebanken in zonnestudio’s niet mogen worden gebruikt door personen jonger dan 18 jaar. De oproep van diverse kanten, waaronder vanuit de Tweede Kamer, om in Nederland een zonnebankverbod in te stellen voor jongeren onder 18 jaar, zoals in Duitsland recent is aangekondigd, berust dan ook op een misverstand. Dit verbod geldt hier reeds ruim twee jaar en is inmiddels doorgevoerd en wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit.

Lees ook:

Hoe uv-straling door je huid heen gaat

Rara, wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

Waarom is je gezichtshuid gevoeliger dan de rest?

Lees ook