shop Australian Bodycare Heel Repair voetcrème Onovertroffen en zo betaalbaar! Deze hielencrème met maar liefst 25% urea houdt de kloofjes echt onder controle. Urea is de beste stof die we kennen hiervoor en nog niet eerder kwamen we een product tegen met zo’n hoog percentage. We zijn om. Dit is een toppertje. Bekijken In de […]

00:57 - 00:34
luistertijd 00:57 - leestijd 00:34

In de traditionele plantengeneeskunde wordt al sinds mensenheugenis geloof gehecht aan de geneeskrachtige eigenschappen van planten- en bloemengeuren. Zo zegt men dat lavendel de geest ontspant en citroen weer energie geeft. De Japanse onderzoeker Akio Nakamura van de Universiteit van Tokio heeft nu met ratten aangetoond dat de aromatherapeutische stof linalool daadwerkelijk de hoeveelheid stresshormoon in het bloed kan verlagen.

De stof bleek het vermogen te hebben om vitale onderdelen van het immuunsysteem, waaronder de lymfocyten) die bij een stressreactie op hol slaan, weer naar normale niveaus terug te kunnen brengen. Ook bleek dat het aantal genen dat bij een stressreactie geactiveerd wordt (meer dan honderd) weer naar een normale modus teruggebracht werden.

Het onderzoek werd gepubliceerd in de Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Lees ook:

Hoe Acqua Colonia een snuf aromatherapie heeft verwerkt

Aveda’s Chakra Sprays ons hoofd fris houden op kantoor

Lees ook