shop Wella Professionals Fushion Intense Repair shampoo Dit is een van de mooiste shampoo’s die wij kennen. Zijdezacht en toch veerkrachtig haar. Een weergaloze glans en een heerlijke geur. Bekijken In de traditionele plantengeneeskunde wordt al sinds mensenheugenis geloof gehecht aan de geneeskrachtige eigenschappen van planten- en bloemengeuren. Zo zegt men dat lavendel de geest […]

00:57 - 00:34
luistertijd 00:57 - leestijd 00:34

In de traditionele plantengeneeskunde wordt al sinds mensenheugenis geloof gehecht aan de geneeskrachtige eigenschappen van planten- en bloemengeuren. Zo zegt men dat lavendel de geest ontspant en citroen weer energie geeft. De Japanse onderzoeker Akio Nakamura van de Universiteit van Tokio heeft nu met ratten aangetoond dat de aromatherapeutische stof linalool daadwerkelijk de hoeveelheid stresshormoon in het bloed kan verlagen.

De stof bleek het vermogen te hebben om vitale onderdelen van het immuunsysteem, waaronder de lymfocyten) die bij een stressreactie op hol slaan, weer naar normale niveaus terug te kunnen brengen. Ook bleek dat het aantal genen dat bij een stressreactie geactiveerd wordt (meer dan honderd) weer naar een normale modus teruggebracht werden.

Het onderzoek werd gepubliceerd in de Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Lees ook:

Hoe Acqua Colonia een snuf aromatherapie heeft verwerkt

Aveda’s Chakra Sprays ons hoofd fris houden op kantoor

Lees ook