Er zou blijken dat mooie vrouwen, mooie dochters voortbrengen: mooie vrouwen zouden 16% meer kinderen voortbrengen dan 'niet mooie' vrouwen, en ook vaker dochters dus.

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31


Er zou blijken dat mooie vrouwen, mooie dochters voortbrengen: mooie vrouwen zouden 16% meer kinderen voortbrengen dan ‘niet mooie’ vrouwen, en ook vaker dochters dus. Er is veel kritiek op dit onderzoek geweest en wel op de achterliggende onderzoeksmethoden. Een van de critici woont in Canada en deze journalist reposteerde in de Ottawa Citizen (of all newspapers…) dat de methodiek om te achterhalen wat mooi is en wat mooi vooral bestaat uit het voorleggen van foto’s van vrouwen (in dit geval) aan groepen studenten. De voorkeuren worden op een hoop gegooid en daaruit worden veralgemeniseerde markers gehaald. Overigens, zo is men ook ooit erachter gekomen van de mensen van deze planeet als universele schoonheid beschouwen. Maar waar men bij dit soort onderzoeksmethoden aan voorbij gaat is dat wat men mooi vindt aan modes onderhevig is. Simpel gesteld was de aantrekkelijke heup-borst ratio een halve eeuw geleden anders dan die van nu, dus hoe moet je definieren wat mooi is? Veel hierover beschouw ik ook in mijn beautyboek – maar dat terzijde.

Het geluk van prins Valentijn

De journalist in het krantenstuk vindt het dan ook discutabel om de smaak van dit moment te beschouwen als objectief, laat staan als universeel. En hoe meet je het feit dat iemand die verliefd is zelfs het lelijkste schaap aantrekkelijk zal vinden? Ik voeg er zelf nog maar even iets anekdotisch aan toe over een schitterend kinderboekje van mijn dochter ‘Hopeloos Verliefd’ over het schaap prins Valentijn dat verliefd wordt op de lelijkste dame uit de buurt, louter omdat hij zijn bril niet op heeft. Als hij dan uiteindelijk met haar trouwt en zijn bril op zet is hij al zo verliefd dat haar lelijkheid hem niet meer deert (….).

En waarom de evolueerbare schoonheid van mannen achterblijft? Omdat het blijkbaar nog altijd niet het belangrijkste is voor vrouwen…Overigens is het wel zo, blijkt ook weer uit zo’n ludiek onderzoek, dat ‘lelijke’ mannen een betere kwaliteit sperma (en meer cellen loslaten tijdens het neuken) hebben, simpelweg omdat ze minder vaak zouden neuken. Mooie mannen die het vaker doen, zouden onbewust sperma achterhouden, om genoeg over te houden voor de andere vrouwtjes. Gaap….

Lees ook:

Willen we wel onthaarde mannen?

Tijd voor een ingreep? Eerst het gezicht, dan het lijf

Man vergeet te denken in bijzijn mooie vrouw

 

 

Lees ook