BeautyJournaal’s Shop Redactie favorieten
Coolibar UV-werende bucket hoed
Niet lang dus, zo blijkt uit een klein artikel in de New York Times. En dan blijkt vooral de logistieke keten de boosdoener. Voordat verse groenten en fruit in jouw koelkast belanden, zijn ze al dagen onderweg geweest en kunnen ze dus al 50% van hun vitamine C gehalte bijvoorbeeld verloren zijn.
Een optie is om zoveel mogelijk lokale producten te eten. In ons geval betekent dat ook uit eigen land, en wel de seizoensgroenten. Een ander alternatief is bevroren voeding. Dat invriesproces gaat bij voeding zo snel in de fabriek dat er nauwelijks voedingsstoffen verloren gaan, waardoor de producten na ontdooiing nog zeer vers zijn.
Je groenten en fruit voor een week tegelijk inkopen en dan in de koelkast leggen, wordt niet aanbevolen dus. Het is hooguit een paar dagen nog in goede conditie.
Lees ook:
dr Howard Murad over het belang van verse voeding
Eten in je creme of eetbare creme?
Meer weten over dit onderwerp?
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Laatste reacties