shop Original Mineral Know Knott Conditioning Detangler spray voor je haar Tem je pluizige grijze haar met deze spray! Ontwarrend, niet vet, houdt beweging in je haar. Zuinig in gebruik;-) Bekijken Niet lang dus, zo blijkt uit een klein artikel in de New York Times. En dan blijkt vooral de logistieke keten de boosdoener. Voordat […]

01:02 - 00:37
luistertijd 01:02 - leestijd 00:37

Niet lang dus, zo blijkt uit een klein artikel in de New York Times. En dan blijkt vooral de logistieke keten de boosdoener. Voordat verse groenten en fruit in jouw koelkast belanden, zijn ze al dagen onderweg geweest en kunnen ze dus al 50% van hun vitamine C gehalte bijvoorbeeld verloren zijn.

Een optie is om zoveel mogelijk lokale producten te eten. In ons geval betekent dat ook uit eigen land, en wel de seizoensgroenten. Een ander alternatief is bevroren voeding. Dat invriesproces gaat bij voeding zo snel in de fabriek dat er nauwelijks voedingsstoffen verloren gaan, waardoor de producten na ontdooiing nog zeer vers zijn.

Je groenten en fruit voor een week tegelijk inkopen en dan in de koelkast leggen, wordt niet aanbevolen dus. Het is hooguit een paar dagen nog in goede conditie.

Lees ook:

dr Howard Murad over het belang van verse voeding

Eten in je creme of eetbare creme?

Vitaminen slikken of smeren?

Lees ook