shop Erborian Skin Hero kleurloos & flawless, de no-foundation! Geen zin in foundation, maar wil je er wel ‘flawless’ uitzien? Schoonheidsspecialiste Anastasia kiest voor Herborian Skin Hero. Kleurloos, verzorgend en camouflerend. Zonder siliconen. Bekijken Het product ziet eruit als een mascaraborstel en heeft dezelfde trilfunctie als de eerder uitgebrachte Ôscillation mascara. Het trillen zorgt ervoor […]

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

Het product ziet eruit als een mascaraborstel en heeft dezelfde trilfunctie als de eerder uitgebrachte Ôscillation mascara. Het trillen zorgt ervoor dat de was nog sneller op de haartjes wordt aangebracht. Lancôme claimt nu dat de wimperverlengende en verdikkende stoffen onder invloed van die trilling nog beter in de haarwortels wordt opgenomen. Het trillen zorgt voor een betere doorbloeding in het gebied, zo stelt het bedrijf.

Lancôme hoopt hiermee in Europa de toon te kunnen gaan zetten in het segment van wimperverstevigers. Bij vrouwen is veel aandacht voor mooie wimpers. Mascara is al vele decennia het best verkochte make-upproduct ter wereld.

In Amerika ontstond een run op dit segment, toen men er bij toeval achter kwam dat het medicijn tegen glaucoom, Bimatoprost , ook oogwimpers liet groeien. Zowel farmaceut Allergan (producent van o.a. Botox) als cosmeticamerk Jan Marini claimden vervolgens deze stof in een mascaraproduct te hebben opgenomen. Allergan stapte naar de rechter vanwege vermeend oneerlijke concurrentie omdat het er eerder mee zou zijn gekomen. Uit angst voor peperdure procedures van het machtige concern droop Marini af en maakte een niet-medicinale variant .

Lancôme’s boostermascara is alleen geschikt om aanwezige wimperharen meer volume te geven. Het laat geen nieuwe haren aangroeien. Wie op zoek is naar nieuw wimperhaar, kan beter een wimperhaartransplantatie overwegen. Lancôme omschrijft de mogelijkheden van het product dan ook licht omslachtig en voor meerdere uitleg mogelijk, als: ‘het verbetert de setvigheid, dikte en lengte van wimpers, waardoor natuurlijke wimpergroei zichtbaar wordt.’ Het klinkt vreemd, want natuurlijke wimpergroei is toch per definitie zichtbaar? We benadrukken dan ook nog maar eens dat je er wellicht vooral wat aanhebt als je oogharen nog functioneren zoals het hoort en je ze wellicht een extra zetje wilt geven.

Het middel moet ook vroegtijdige uitval van haartjes kunnen tegengaan, in het persbericht wordt dit vooral vertaald als dat vrouwen vinden dat ze tijdens het schoonmaken van de wimperharen minder haartjes verliezen. Er wordt minimaal een maand van aanbrengen aanbevolen.

Je gebruikt het onder je gewone mascara, het fungeert dus ook als een primer waardoor je mascara nog voller oogt.

Wij hebben het product recent in handen gekregen en nog niet echt uitgeprobeerd. Niet uit onwil, maar uit tijdgebrek en wellicht ook omdat we geen wimperhaarproblemen ervaren. Wie het eens wil testen, mag ons gerust mailen, dan sturen we ons eigen testproduct naar je op! info@beautyjournaal.nl. Wel onder voorwaarde dat je ons een duidelijke foto stuurt van hoe je wimpers er nu uit zien,zodat je ons ook weer een foto kan sturen van het resultaat na een maand of twee. Ok?

We kregen onlangs ook nog een interessant wimperdossier, van L’Oréal. Voor bovengemiddeld geïnteresseerden de moeite waard om te lezen.

Lees ook:

Welke mascara vindt Hanna Verboom geweldig?

Najaarsmake-up 2009: Alice in Wonderland rules

Make them! Hot lips!

Lees ook