Parfum Vrouwen

Waar was onze geurexpert Tanja begin juli?

Onze geurexpert (op foto: Laudamiel).

Tanja was dus in het zonnige Cannes, op een 2-daagse conferentie over geuren en ze sprak uitgebreid met twee van de meest succesvolle en spraakmakende parfumeurs: Christophe Laudamiel en Francis Kurkdjian.Beter gezelschap kun je je niet wensen, toch? Tanja was naast deze neuzen spreker op het congres. In haar lezing en workshop ging ze in op het gebruik van geur als communicator voor merkidentiteit voor merken en organisaties.

Laudamiel’s opera met geuren

Op de eerste dag opende ‘neus’ Christophe Laudamiel het congres met een prikkelend verhaal over zijn innovatieve visie op parfumerie. Terecht of onterecht wordt hij ‘The enfant versailles-in-luchtbellenterrible of contemporary perfumery’ genoemd. Zeker is dat hij, naast zijn prachtige parfums, gedurfde geurprojecten tot een succes brengt, zoals de zojuist in premiere gegane eerste ‘scent opera’ in het Guggenheim Museum in New York, waar de karakters van de opera dit keer niet door mensen maar door geuren werden gespeeld!

Christophe is de createur van onder andere Fierce van Abercrombie & Fitch, Clinique Happy Heart, Ralph Lauren Polo Blue, Humiecki & Graef en enkele geuren voor Estée Lauder, Tom Ford, Thierry Mugler en Tommy Hilfiger. Je zal begrijpen dat Tanja en hij genoeg met elkaar te bespreken hadden tijdens hun diner die avond op een terras in het gezellige straatje Rue Saint-Antoine. We zullen vast in de toekomst meer horen van de samenwerkingsprojecten die hier uit voort zullen vloeien.

francis-kurkdjianKurkdjian opent eigen winkel

Op de tweede stralende dag in Cannes startte Francis Kurkdjian met de primeur dat in september Maison Francis Kurkdjian in Parijs haar deuren zal openen. Francis Kurkdjian is de zeer talentvolle parfumeur en creerde o.a. Le Male en Ma Dame van Jean Paul Gaultier, For Her en For Him van Narciso Rodriguez, F by Ferragamo, Rumeur van Lanvin (one of Monique’s favourites..), Dior’s Eau Blanche, Guerlain Rose Barbare. Daarnaast is Francis Kurkdjian zeer gewaardeerd om zijn artistieke geurprojecten (‘olfactive installations’), zoals het parfumeren van de tuinen van Chateau de Versailles tijdens “Les Grandes Eaux Nocturnes” en “Versailles Off”. Echt sprookjesachtig, met honderdduizenden geurende luchtbelletjes die door de lucht zweven.
Maison Francis Kurkdjian zal een waarachtig ‘Maison’ worden zoals Maison Guerlain en Caron, waar Francis zijn eigen producten zal voeren waaronder fantastische nieuwe geuren (Tanja en Carien van Annindriya hebben deze vorige maand mogen ruiken). Verder kunnen we alvast verklappen dat we in Amsterdam tegen het einde van dit jaar hier ook van kunnen genieten. Maar daar zal Tanja later meer over vertellen.

Bekijk ook:

Op BeautyJournaal TV

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen