(Image: Alexander McQueen najaar 2009) Alle spotlights stonden tijdens de internationale modeweken op de lippen.

02:11 - 01:18
luistertijd 02:11 - leestijd 01:18


(Image: Alexander McQueen najaar 2009)
Alle spotlights stonden tijdens de internationale modeweken op de lippen. Met buitenproportionele lippen bij Alexander McQueen en tweekleurige lippen bij Emanuel Ungaro. Gelukkig voor de minder grote waaghalzen onder ons,  waren niet alle lippentrends zo extreem als deze twee uitschieters. Er valt ook genoeg te experimenten met minder heftige looks.

De lipliner maakt zijn grote comeback. Niet om de lip mee te omlijnen, maar om een lip vorm te geven. Lijnen mogen weer zichtbaar zijn en hoeven ook niet exact de vorm van de lip te vormen. Een beetje sjoemelen mag best. Accentueer de cupidoboog bijvoorbeeld voor hartvormige lippen. Foto’s: Hussein Chalayan en Marc Jacobs

 

  

 

Hoogglans is passé, matte texturen zijn in. Gestifte lippen worden afgedept met poeder voor een doffe look. Ook nude lippen zijn mat. Smeer een laagje foundation op de lippen en  gebruik vervolgens een beetje lipconditioner voor een gezonde en gehydrateerde look. That’s it! Foto’s: Roberto Cavalli en Valentino

Wil je wel een kleurtje op je lippen? Dan kom je al snel op heel donkere kleuren uit. Paarstinten met een zwarte ondertoon van Chanel of gewoon pikzwarte lipstick zoals die MAC. Ook intense paarstinten als pruim en aubergine zijn hot, net als fuchsia en rood. Foto: Nathan Jenden

Ook een nieuwe trend in de beautywereld zijn messy lippen. De lipstick mag best een beetje subtiel buiten de lijntjes worden uitgeveegd en ook afgesleten tinten zien we veel. Alsof je al heel vaak gekust bent. Een leuk effect krijg je ook als je het midden van je lippen dik inkleurt met een lippenpotlood en deze heel zachtjes naar buiten toe uitveegt zodat het midden van je mond donkerder is van kleur. Foto: Christian Dior

Kortom; er is van alles mogelijk! Bestudeer de foto’s die backstage gemaakt zijn tijdens de modeshows eens goed voor nog meer inspiratie. Ze zijn te vinden op www.style.com

Lees ook:

Dominique geeft antwoord: Make-up als je 60 bent

Bekijk ons filmpje met  sterren make-up artist Laura Mercier!

Lees ook