shop Guerlain Meteorites Base Perfecting Pearl Anti Dullness Météorites Base van Guerlain is een superfijne basis onder je foundation of onder je dagcrème. Het geeft een delicate frisse gloed aan je huid. Bekijken Hallo Martha, Het is een heel goede vraag, ik ben er zelf ook altijd mee bezig. Nu is er tegenwoordig wel een nieuwe verplichting: […]

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

Hallo Martha,

Het is een heel goede vraag, ik ben er zelf ook altijd mee bezig. Nu is er tegenwoordig wel een nieuwe verplichting: op de verpakking moet een potje met een geopende deksel staan erbij de vermelding 3,6,9 12 of 18 m (maanden), dus dat geeft al houvast. Mocht je dat teken niet kunnen vinden, dat heb ik deze tips nog voor je:

Alles wat je opent en aanraakt komt in aanraking met bacteriën, kan op den duur huidirritaties veroorzaken, zeker rond het ooggebied. Daarom zeg ik altijd dat je bijvoorbeeld een mascara niet langer dan drie maanden moet gebruiken. Nog een tip daarbij: haal de borstel draaiend in en uit de tube. Nooit pompen, want dan komt er lucht bij  en dus droogt de wax  sneller uit.

Zorg dat je een oogpotlood iedere keer slijpt voor gebruik om infecties te voorkomen, zeker in het geval je hem deelt met anderen. 

Voor andere producten raad ik je deze standaards aan te houden: 
Blush – 2 jaar
Concealer – 1 jaar
Eyeliner (vloeibaar) – 6 maanden
Foundation op oliebasis – 1,5 jaar
Foundation op waterbasis – 1 jaar
Gezichtspoeder – 2 jaar
Lipgloss – 1 jaar
Lippenstift – 1 à 2 jaar
Lippotlood – 1 jaar
Mascara – 3 maanden
Nagellak – 1 jaar
Oogpotlood – 1 jaar
Oogschaduw – 1,5 jaar
Oogschaduw (vloeibaar) – 6 maanden

Bewaar je producten op een koele plaats, zeker als je in een warm land woont. Gebruik ook het liefst pencelen voor het opbrengen van producten, want ook vingers in de pot betekent dat er sneller bacteriën in komen.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen,  

hartelijke groet,

Dominique Samuel

Heb jij ook een make-upvraag voor onze Dominique, stuur hem aan info@beautyjournaal.nl

Meer make-uptips lees je ook bij Tips van Dominique

Lees ook