Luteïne blijkt zeer goede eigenschappen te bezitten om het hydratievermogen van de huid te vergroten en de de hoeveelheid natuurlijke vetstoffen in de huid op peil te kunnen houden.

00:44 - 00:26
luistertijd 00:44 - leestijd 00:26

Luteïne blijkt zeer goede eigenschappen te bezitten om het hydratievermogen van de huid te vergroten en de de hoeveelheid natuurlijke vetstoffen in de huid op peil te kunnen houden. Kortom: het is goed voor de huidbarriere, waarin deze processen zich immers allemaal afspelen.

Luteïne is een caroteen dat vooral in groene bladgroenten voor komt. Het heeft ook anti-oxidatieve eigenschappen en vooral deze eigenschappen zouden ervoor zorgen dat de hierboven genoemde mechanismen beter beschermd blijven. 10 mg zou per dag voldoende zijn. Meer hierover lees je ook hier.

Lees ook:

BeautyJournaal zoekt beautyboeren!

Verstandig in de zon; denk aan anti oxidanten

Eetbare creme?

BeautyJournaal TV: De zin van water volgens dr Murad

Lees ook