(integraal persbericht) Medisch Centrum Scheveningen (Schoemacher Kliniek) is met behoud van eigen identiteit overgenomen door de in Bilthoven gevestigde Bergman Kliniek.

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

  (integraal persbericht)

Medisch Centrum Scheveningen (Schoemacher Kliniek) is met behoud van eigen identiteit overgenomen door de in Bilthoven gevestigde Bergman Kliniek. Vrijwel het gehele personeel en medische staf van MCS zullen na de overname door de Bergman Kliniek in functie blijven.

De voormalige (mede)aandeelhouder en directeur van MCS, de cosmetisch arts drs. Robert Schoemacher, zal het gezicht van de kliniek blijven en daarnaast worden aangesteld als Directeur Public Relations van Bergman Beauty Clinics. Twee dagen per week zal hij medische verrichtingen in het MCS blijven doen en een dag per week in de Bergman MediSpa in Amsterdam. De overige tijd zal hij de P.R. activiteiten voor de kliniek onderhouden.

Volgens de algemeen- directeur en (mede) eigenaar van de Bergman Kliniek, Bart Malenstein, past de overname van MCS en de Perfect Age kliniek van Robert Schoemacher in Amstelveen naadloos in de groeiplannen die de kliniek op korte en middenlange termijn heeft.

Met de overname van MCS is de Bergman Kliniek de grootste privékliniek van Nederland geworden.

In september zal de Bergman Kliniek beginnen met de verbouwing van een bestaand gebouw in Naarden. In deze centraal gelegen locatie zal een specialistische orthopedische Bergman Kliniek worden geopend en daarnaast zal de thans nog in Bilthoven gevestigde hoofdzetel van Bergman International naar Naarden worden overgeplaatst.

Beide klinieken (MCS en Bergman) wijzen er op dat het vooralsnog in het voornemen ligt MCS binnen het Bergman- concern als eigen, herkenbare identiteit te laten voortbestaan.

Bart Malenstein: ” MCS, zeg maar de Schoemacher klinieken, is een ijzersterk merk met een grote naamsbekendheid in de markt. Het is evident dat we ervan uitgaan dat merk te laten voortbestaan”.

Aan de andere kant valt gezien de stormachtige ontwikkelingen binnen ons bedrijf niets uit te sluiten op langere termijn. Waar het om gaat is de meerwaarde. Zolang een eigen identiteit van MCS ons meerwaarde oplevert zullen we die koesteren. Als dat niet langer het geval is kan zich een situatie voordoen waarin we de twee klinieken en merken in elkaar schuiven ” aldus Bart Malenstein.

Lees ook:

Hoe lang zal kliniek nog naam Robert Schoemacher dragen (schreven we in april al)

Hoogleraar laat zich uit over wantoestanden bij prive klinieken

Lees ook