shop Dermasence BarrioPro gezichtsemulsie De favoriet van onze skincare pro Gerti! Deze crème is geschikt voor alle huidtypen en herstelt de huidbarrière. Je kunt hem twee keer per dag of naar behoefte gebruiken. Hij trekt lekker snel in en is ideaal na een retinol serum en aha’s of bha’s.  Je weet wel: serums met zuren. […]

01:17 - 00:46
luistertijd 01:17 - leestijd 00:46

De zaak was voor het eerst in 2000 onder de rechter gebracht, aldus Cosmetics Design.com, toen de organisatie SOS Racisme door een werknemer van een wervings-en selectiebureau was getipt. L’Oreal had blijkbaar een fax gestuurd dat het voor de promotie van Garnier haarproducten alleen blanke mensen wilde. In juli 2007 werd al al gevonnist: L’Oreal moest 30 duizend euro schadevergoeding betalen voor de racistische praktijken. L’Oreal ging in hoger beroep en deze Hoge Raad heeft afgelopen dinsdag uitgesproken dat het vonnis terecht was. Deze uitspraak is definitief.

Samuel Thomas, vice president van SOS Racisme reageerde verheugd: “The complete chain of those responsible has been convicted, from L’Oreal who gave the discriminatory order to the recruitment agencies that executed it.” L’Oreal is teleurgesteld en reageert: “L’Oreal is convinced that difference and diversity are a source of richness and creativity for all, and does not tolerate any form of racism or discrimination of any kind,” said a L’Oreal spokesperson. “The group emphasises that respect of individuals is one of its fundamental values,” werd er nog aan toegevoegd.

Note: om welke haarproducten het gaat werd niet bekend gemaakt. De producten op de foto zeggen dus niets over de rechtzaak.

Lees ook