Of je nou een verzorgende coating op je nagels aanbrengt of ze lakt in de laatste modekleuren; je nagels worden altijd bedekt met een subtiel laagje glans.

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

Of je nou een verzorgende coating op je nagels aanbrengt of ze lakt in de laatste modekleuren; je nagels worden altijd bedekt met een subtiel laagje glans. Maar wil je nou echt een fashion statement maken,  vergeet deze glanslaag dan. Matte nagellak is volgens Suzi hét nieuwe ding. Verfrissend en vol zelfvertrouwen!

Hier op de redactie zijn de meningen over deze nieuwe trend verdeeld. Monique vindt het erg bijzonder, vernieuwend en mooi en heeft haar teennagels onmiddellijk in Matte Russian Navy gelakt. Ik (Marieke) mis toch een subtiel glansje. Je nagels lijken er minder glad door en ik heb het idee dat de lak ook minder goed dekt. Ik moest een beetje denken aan het waterverf effect.  Het idee vind ik overigens wel grappig. Het is echt vernieuwend en trendsettend zonder dat het meteen heel extreem is.

Gelukkig heeft Suzi nog een goede tip voor mij. ‘ Combineer de gewone , glanzende nagellakvariant van dezelfde O.P.I kleur eens met O.P.I Matte. Je kunt een matte nagel met een matchende glanzende rand doen, of juist een glanzende nagel met een mat randje. ‘

Eén klein nadeel: om de speciale matte finish te behouden, mag je geen base coat, top coat, sneldroogdruppels of handlotion gebruiken, zo adviseert het bedrijf. Ook blijft O.P.I Matte niet zo lang zitten op je vingernagels als de gewone O.P.I Nail Lacquer, maar, volgens Monique wel weer op je teennagels – als je er tenminste wel een basecoat onder doet. Volgens Monique doet een basecoat ook geen afbreuk aan de matheid van de lak – hij blijft gewoon mat.

O.P.I Matte is verkrijgbaar in zes iconische OPI tinten. Een topper voor de zomer is Gargantuan Green Grape. Een frisse mintgroene kleur. Verkrijgbaar vanaf juli 2009.

Bekijk ons filmpje voor de nieuwe herfst/winter 2009 trendcollectie van OPI en persoonlijke tips van Suzi Weiss-Fischmann.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

Nagels zomer: The bluer the better

Lees ook