Nieuw is de lijn (serum, oogcreme, nachtcreme)zeker niet, in Amerika bestaat het al sinds 2005, maar in Europa en zeker in Nederland is het pas recent te koop.

04:10 - 02:30
luistertijd 04:10 - leestijd 02:30

Nieuw is de lijn (serum, oogcreme, nachtcreme)zeker niet, in Amerika bestaat het al sinds 2005, maar in Europa en zeker in Nederland is het pas recent te koop. Prevage wordt een zg. cosmeceutical genoemd, omdat het meer zou kunnen doen dan de huid verzachten, het zou kleine zichtbare tekenen van veroudering echt kunnen verminderen.

Prevage bevat Idebenone, een goed wetenschappelijk onderzocht en bewezen anti-oxidant. Deze stof richt zich specifiek op huidschades die zijn ontstaan als gevolg van blootstelling aan uv licht. Het anti-oxidant is een effectieve vrije radicalen vanger. Idebenone is een synthetische en krachtiger variant van het co-enzym Q10 (oa. heel bekend uit Nivea). Ook is  samenstelling 60% kleiner dan van Q10, waardoor de huidpenetratie ook hoger is.

Idebenone werd in een vergelijkend onderzoek meegenomen met andere vrije radicalen vangers als vitamine E, C en kinetine. Dit onderzoek, ‘Idebenone, a new antioxidant,’ gepubliceerd in de Journal of Cosmetic Dermatology in 2005, liet zien dat Idebenone het meest stabiel is en de hoogste bescherming geeft tegen de verouderende invloeden door uv-straling. Zowel in-vitro als in-vivo, hoewel er bij huidtesten op de levende mens in de conclusie nog wel de kanttekening werd gemaakt dat nog meer onderzoek in vivo wel gewenst is.

In Amerika zijn de producten bij de dokter in een 1% oplossing verkrijgbaar, in de winkels zijn de 0,5% oplossingen te koop, maar het is inmiddels wel bekend dat het lagere percentage in uitwerking niet onder doet, dit is ook niet uit studies gebleken namelijk. Paula Begoun hekelt overigens die strategie van de 1%-lijn bij de arts, omdat de lijn helemaal niet onder de farmaceutische wetgeving valt en dus ook niet exclusief bij de arts verkocht hoeft te worden.

In Nederland is alleen de 0,5% variant te koop. Begoun vindt de producten veel te duur voor de werking die ze geven, ze vindt het ook maar niets dat Idebenone alleen maar met enkele van de honderden bekende anti-oxidanten is vergeleken. Begoun kan vinden wat ze wil, ik ben uiterst tevreden over de producten. Het is echt niet het eerste het beste wat ik in handen krijg.

Waarom ik tevreden ben: de emulsie heeft een licht oranje kleur die de teint onmiddellijk een supersubtiel fris aanzien geeft. De ragfijne siliconen met een miniscuul glimmertje egaliseren de teint eveneens onmiddellijk en in the long run, ziet mijn huid er glad, rustig en egaal uit. Ik heb van begin af aan het (natuurlijk wel subjectieve) gevoel gehad dat het meer doet dan alleen zacht maken. Meetbaar bewijs voor mijn eigen huid heb ik helaas niet, maar juist omdat er zoveel bewijs ontbreekt in deze industrie word je als gebruiker des te meer getraind om te ervaren of iets werkt voor jou of niet. Een extra zintuig, uit nood geboren, zullen we maar zeggen. Dank daarvoor, industrie!

De lijn is ook voor een gecombineerde huid goed te verdragen en ook de donkere huid kan deze lijn heel goed gebruiken.  Prevage bestaat uit een serum, een oogcreme en een nachtcreme. De producten zijn lucht- en lichtdicht verpakt, wat de werkzaamheid van de stoffen zeker ten goede komt. In de nachtcreme zit ook vitamine A palmitaat, caroteen, vitamine e, hyaluronzuur, glycerine, karite- en cacaoboter. In de oogcreme zitten naast vochtbinders en Idebenone ook een complex van witte en groene thee. Als je de gel opsmeert, zie je de oogcontour echt opleven.

Favoriet is het serum, de anti-aging treatment, waar ik zeker bij een bad face day niet zonder kan. Dankzij de eigenschappen ziet je huid er snel lekker fris uit. Het laat zich goed met make-up verdragen, en nogmaals, na een paar maanden denk ik nog steeds: het is een topproduct, terwijl ik toch meestal na een maand al verveeld ben met een creme omdat je gewoon merkt dat de werking over zijn hoogtepunt heen is.

Lees ook