Ok, waar ging het ook al weer om? Het Gematria Test Lab in Berlijn vond uit dat de zelfbruinende stof DHA in zelfbruiner de eerste 24 uur na het opbrengen de huid extra gevoelig maakt voor zonlicht en dat daarbij onnodig veel vrije radicalen vrijkomen.

01:18 - 00:47
luistertijd 01:18 - leestijd 00:47

Ok, waar ging het ook al weer om? Het Gematria Test Lab in Berlijn vond uit dat de zelfbruinende stof DHA in zelfbruiner de eerste 24 uur na het opbrengen de huid extra gevoelig maakt voor zonlicht en dat daarbij onnodig veel vrije radicalen vrijkomen. Zo als je weet zijn vrije radicalen schadelijke deeltjes die huidcelfuncties ontregelen en even plat gezegd, juist al die tekenen van huidveroudering die je niet wilt hebben, juist in de hand werken. Ook al zit er een uv-filter in, het heeft weinig effect op die radicaal vorming. Beter is de dag erna niet teveel in de zon te gaan, en een dikke vette laag zonnebrandmiddel op te smeren en je huid tussen door (bijv de nacht voor de volgende dag) in te smeren met een krachtige anti-oxidant creme.

Het komt er simpelweg op neer dat het een irriterende stof is, en irriterende stoffen zorgen per definitie voor extra huidbelasting en tekenen die je juist niet wilt hebben. Dat geldt ook voor zuren, vitamines A en C – zeker als die laatste niet stabiel is!.

Lees ook:

Hoe goed is exfolieren?

De impact van anti oxidanten als uv weerders

De epidemie die huidkanker heet

Lees ook