Cosmeticaclaims Gezicht Gezondheid Lichaam Lichaam en zon Zon

Zelfbruiner versterkt vrije radicaal reactie in huid

selftan-hungerOk, waar ging het ook al weer om? Het Gematria Test Lab in Berlijn vond uit dat de zelfbruinende stof DHA in zelfbruiner de eerste 24 uur na het opbrengen de huid extra gevoelig maakt voor zonlicht en dat daarbij onnodig veel vrije radicalen vrijkomen. Zo als je weet zijn vrije radicalen schadelijke deeltjes die huidcelfuncties ontregelen en even plat gezegd, juist al die tekenen van huidveroudering die je niet wilt hebben, juist in de hand werken. Ook al zit er een uv-filter in, het heeft weinig effect op die radicaal vorming. Beter is de dag erna niet teveel in de zon te gaan, en een dikke vette laag zonnebrandmiddel op te smeren en je huid tussen door (bijv de nacht voor de volgende dag) in te smeren met een krachtige anti-oxidant creme.

Het komt er simpelweg op neer dat het een irriterende stof is, en irriterende stoffen zorgen per definitie voor extra huidbelasting en tekenen die je juist niet wilt hebben. Dat geldt ook voor zuren, vitamines A en C – zeker als die laatste niet stabiel is!.

Lees ook:

Hoe goed is exfolieren?

De impact van anti oxidanten als uv weerders

De epidemie die huidkanker heet

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.