Op de website van Filament lezen we het volgende: ' We choose our images of men by using research about what women think is hot - this is what we call the female gaze.

01:25 - 00:51
luistertijd 01:25 - leestijd 00:51

Op de website van Filament lezen we het volgende: ‘ We choose our images of men by using research about what women think is hot – this is what we call the female gaze. We choose our articles by assuming that women think – this is what we call (uncommon) common sense.’

Ook heeft de redactie al uitgezocht van welke mannen wij vrouwen het warm krijgen. ‘ Our images of men are made for the female gaze. We draw on research about what women find erotic, from published academic research and our own online research community. From research we’ve learnt that what most women find erotic does not at all match what is typically thought of as an erotic image of a man designed for women. For example, on average, women prefer:

Leuk bedacht maar ff een magazine als deze aanslaat? Waarschijnlijk niet. Vrouwen zijn toch een stuk minder visueel ingesteld. Misschien leuk om door te bladeren met je vriendinnen, that’s it! De vrouwelijke redactie van Filament is wel reuze enthousiast. Een interview met hen is te lezen op de site van de Daily Mail.

Lees ook