Nieuw in Nederland is Comvita's Manuka Honing, om te eten en te smeren, op basis van de beroemde Nieuw-Zeelandse honing.

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

Nieuw in Nederland is Comvita’s Manuka Honing, om te eten en te smeren, op basis van de beroemde Nieuw-Zeelandse honing. Deze goudgele stroop wordt ook wel de champagne onder de honingsoorten genoemd. Een weldaad voor je velletje. Voor vrouw en man.

Het bedrijf is gevestigd in Nieuw Zeeland en wordt daar de ‘ Natural Health Company’  genoemd. In eigen land, maar ook in Engeland is het al heel bekend. Nu komt dit schattige merkje dus ook naar Nederland.

UMF staat voor Unieke Manuka Factor, een marketingterm die staat voor natuurlijke, zeer krachtige antibacteriële eigenschappen.  Alle honingsoorten doden van nature ziektekiemen omdat ze een eigenschap hebben, de H2O2- activiteit genoemd. Dit is overigens ook absoluut wetenschappelijk bewezen.  Wel is die eigenschap kwetsbaar als gevolg van inwerking van licht en warmte. Maar Manuka zou Manuka niet zijn als het niet een van de honingsoorten was die daar dus beter tegen bestand is.

De lijn bestaat uit 18 verschillende producten. Van honing om te eten tot zepen en cremes.  Er zijn drie verschillende natuurzepen voor een kalmerend effect ( Manuka Honet & Kowhai Soap), een diepe reiniging (Manuka Honey & Propolis Soap) en een verzorgende, zachte zeep voor iedere dag. ( Manuka Honey & Royal Jelly Soap). Manuka Oil is een serum om basis van amandelolie met daarin Manuka extract dat verlichting biedt als massageolie bij spierpijn of als stoombadje bij verkoudheden, of gewoon lekker voor straks, als vakantieolietje voor de huid. Tot slot zorgt de ManukaCare voor een snelle desinfectie en betere heling van wonden.

De producten zijn te koop bij de drogist, apotheek en reformwinkels en kosten tussen de €7,- en € 45,- Kijk voor meer informatie op www.trophax.nl.

Lees ook:

Eten in je creme of eetbare creme?

De zes meest gemaakte huidverzorgingsfouten

Eindelijk behandelingen met Joelle Ciocco in Nederland

Lees ook