Psychologie

Greta Riemersma in Marokko: ‘Je bent ervan verlost om tot op hoge leeftijd strak en slank te blijven’

Ik citeer uit dit interview (geschreven door Great Riemersma zelf):

‘In Marokko ben je als vrouw behoorlijk gebonden aan wat mannen met jouw leven voorhebben, maar je bent verlost van wat Nederlandse mannen van je willen: tot op hoge leeftijd strak en slank. Hooguit houden mannen in Marokko van vrouwen met een dikke kont, maar dat is tenminste haalbaar.

De lijn, calorieën, rimpels; het zijn hier gespreksonderwerpen. Liposuctie of Botox, in Marokko weten ze niet wat het is. Ze herstellen wel maagdenvliezen, maar de reconstructie van een hele vagina, het bijsnoeien vande schammlippen en het strakker maken van de schede, dat alles is hier volstrekt onbekend.

(…)Ik ben 44, en wat heb ik hier een rust.’

(eind citaat)

Tsja, Greta, het juk van het Westerse schoonheidsideaal mag er dan wel niet zijn, maar weegt dat op tegen die andere seksespecifieke gedragingen waaraan je je dient te conformeren, zoals het gevoel te hebben niet te bestaan als je man erbij is, geen mannen mogen binnen laten als je man niet thuis is, geen kopje koffie mogen bestellen als je man er naast zit omdat hij dat hoort te doen?

Ik bewonder alle vrouwen die besluiten hun eigen normen en waarden en cultuur in te ruilen voor de liefde in een ander land met andere waarden.  Ik heb het nooit gekund, en zal het nooit kunnen ook. Te zeer gehecht aan mijn eigen rugzak met culturele bagage, of sterker nog, aan de vrijheden die ik ook echt voor vrijheden aanzie – hoe zeer ik me ook besef dat het alleen maar mijn waarheid is, en volslagen subjectief ook.

Greta’s blog bij De Volkskrant online lees je hier.

Lees ook:

Geweldig filminterview met Anna Wintour van Vogue. Bekijken!

Je mag ook al geen haren in je neus meer hebben!

Schoonheidstips voor briljante vrouwen

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

  • hoe komt ze erbij dat marokkaanse mannen van dikke konten houden? in casablanca moet je slank en strak zijn en anders krijg je de hele tijd commentaar dat je af moet vallen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen