shop Magnolia Bliss parfum van Juliette has a Gun Wat een zalig, vrolijk, energiegevend parfum is dit, zegt Monique! Zonder het leuke verhaal erachter te kennen, was ik bij het ruiken ervan meteen verkocht. Dit zijn bloemen met fris-zoet fruit, en wel in een samenstelling die je de hele zomer wilt blijven ruiken. Bekijken Ik […]

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

Ik citeer uit dit interview (geschreven door Great Riemersma zelf):

‘In Marokko ben je als vrouw behoorlijk gebonden aan wat mannen met jouw leven voorhebben, maar je bent verlost van wat Nederlandse mannen van je willen: tot op hoge leeftijd strak en slank. Hooguit houden mannen in Marokko van vrouwen met een dikke kont, maar dat is tenminste haalbaar.

De lijn, calorieën, rimpels; het zijn hier gespreksonderwerpen. Liposuctie of Botox, in Marokko weten ze niet wat het is. Ze herstellen wel maagdenvliezen, maar de reconstructie van een hele vagina, het bijsnoeien vande schammlippen en het strakker maken van de schede, dat alles is hier volstrekt onbekend.

(…)Ik ben 44, en wat heb ik hier een rust.’

(eind citaat)

Tsja, Greta, het juk van het Westerse schoonheidsideaal mag er dan wel niet zijn, maar weegt dat op tegen die andere seksespecifieke gedragingen waaraan je je dient te conformeren, zoals het gevoel te hebben niet te bestaan als je man erbij is, geen mannen mogen binnen laten als je man niet thuis is, geen kopje koffie mogen bestellen als je man er naast zit omdat hij dat hoort te doen?

Ik bewonder alle vrouwen die besluiten hun eigen normen en waarden en cultuur in te ruilen voor de liefde in een ander land met andere waarden.  Ik heb het nooit gekund, en zal het nooit kunnen ook. Te zeer gehecht aan mijn eigen rugzak met culturele bagage, of sterker nog, aan de vrijheden die ik ook echt voor vrijheden aanzie – hoe zeer ik me ook besef dat het alleen maar mijn waarheid is, en volslagen subjectief ook.

Greta’s blog bij De Volkskrant online lees je hier.

Lees ook:

Geweldig filminterview met Anna Wintour van Vogue. Bekijken!

Je mag ook al geen haren in je neus meer hebben!

Schoonheidstips voor briljante vrouwen

Lees ook