[media id=27 width=290 height=190] 4711 heeft met Acqua Colonia maar liefst vijf frisse, moderne eau de colognes geïntroduceerd, met aromatherapeutische uitwerking om de zintuigen extra te verwennen.

03:36 - 02:09
luistertijd 03:36 - leestijd 02:09

[media id=27 width=290 height=190]
4711
heeft met Acqua Colonia maar liefst vijf frisse, moderne eau de colognes geïntroduceerd, met aromatherapeutische uitwerking om de zintuigen extra te verwennen. Als je oma hier nog een slokje van wil nemen, klopt er echt iets niet.  Hoewel…Bekijk hier de film en lees hieronder het blog.

De schoonheid van de natuur was de inspiratiebron voor vijf kalmerende geuren. Ze hebben een androgyn karakter, heel kenmerkend voor eau de cologne. 4711 is er trots op een serie te kunnen presenteren die helder, fris maar ook sensueel is. Precies wat je nodig hebt om van een eau de cologne te kunnen genieten. Met een ‘eau’ moet je namelijk kwistig kunnen splashen, en zeker niet zuinig zijn. Het moet aanvoelen als een verfrissend bad waar je instapt. Een oppepper voor je ziel en een klein geurspoor achterlatend waar ook anderen een oppepper van krijgen. We zijn heel blij dat eau de colognes weer een comeback beleven. Dit type reukwater verdient veel meer credits dan het menig keer krijgt. Geen andere vorm van geurend water is zo authentiek klassiek en verfrissend modern tegelijkertijd.

De vijf geuren zijn:

Lemon & Ginger (Gember & Citroen)

Een pittige frisse geur, die je ziel onmiddelijk een opfrissertje geeft. Dankzij het gebruik van Siciliaans bergamot (de lekkerste citroensoort die er bestaat, ook om te eten), waan je je meteen in de zwoele ochtend op het Italiaanse platteland, terwijl de dauwdruppels nog op de bladeren zitten. Dit is het ochtendgloren in de fles.

 

 

 

 

 

Lavender & Thyme (Lavendel & Tijm)

De lavendel zorgt voor een frisse , lichtzoete maar kalmerende uitwerking, de tijm geeft er een snufje mint aan met een kruidige ondertoon. Je zou er zo mee in bad willen gaan – als er geen alcohol in had gezeten. Wie de genoegens van de bloeiende lavendelvelden op het Franse platteland kent, zal genieten.

 

 

 

 

 

Royal Riesling

Leuk! De geur van druif, en niet zomaar een druif, maar de Rieslingdruif, ook wel de koningin van de witte druiven genoemd. De geur van deze druif staat bekend om haar opwekkende karakter. In deze Eau heeft het een opvallend zoetig karakter gekregen. De Royal Riesling is daarmee het meest parfumachtige reukwater binnen deze serie. Neem er maar een lekker glaasje Riesling bij, voor dubbel genieten.

 

 

 

 

 

Vetyver & Bergamot

Een geur met een ontspannende werking. De frisse aardeachtige geur van de tropen na een zware regenval vermengd met subtiel bergamot, maakt van deze Eau een chic-klassiek reukwater. Ook is dit het meest androgyne geurtje, dankzij het toch mannelijke component vetiver. Het is Marieke’s favoriet; ‘Als je een Hermes eau de cologne te duur vindt, is dit een geweldig alternatief.’

 

 

 

 

 

Melissa & Verbena

Een geur met een absoluut stimulerende werking. Fris, maar in een verassende combinatie van zoet en zuur, als een pittig Zwitsers kruiden snoepje, of een verkwikkende kop citroenthee. De geur is zo fris dat je smaakpapillen onmiddelijk wakker worden, je krijgt er bijna dorst van! Het is Monique’s favoriet. Krachtig, levendig, fris. Ze droomt nu al van een badolie in deze geurcompositie.

 

 

 

 

De colognes zitten in mooie geslepen glazen flessen, een fles die overigens Molanus wordt genoemd vanwege de vorm en de dop. De colognes kunnen zowel gesplasht worden als met een verstuiver worden aangebracht. 170 ml kost 40 euro.

Lees ook