Het is gek, zodra je over een mannenproduct schrijft, ben je geneigd in een stoere modus te stappen.

02:43 - 01:38
luistertijd 02:43 - leestijd 01:38

Het is gek, zodra je over een mannenproduct schrijft, ben je geneigd in een stoere modus te stappen. Waarom eigenlijk? De communicatie leent zich er per definitie al voor. De persmappen ogen stoer, to the point en robuust. De taal is no nonsense, en vooral dat laatste prikkelt om ook een no nonense verhaal uit je denkbeeldige pen te laten vloeien. Zijn we als beautyjournalisten gewend dat vrouwen producten van ellenlange poetische dan wel technische verhandelingen vergezeld gaan om ons er maar van te overtuigen dat er heel wat diepgang in de pot schuilt, bij het mannenverhaal geldt; what you see is what you get.

Dus, zo brengt L’Oreal in de Men Expert een lijn uit voor de gevoelige mannenhuid, Hydra Sensitive. Die simpelweg hydrateert en roodheid minimaliseert. Nu wil elk mens dat natuurlijk en heeft elk mens er ook in meer of mindere mate last van, zeker naarmate deze mens ouder wordt. Maar die man, ja die mannenhuid kan het nog een stapje erger hebben vanwege dat gescheer elke dag. Daarbij wordt immers elke dag dat zo belangrijke laagje dode huidcellen afgeschraapt. Nee, die man die hoeft niet te peelen, zoals de vrouw, maar kan toch zeker wel een verzachtend cremetje gebruiken. Met diverse mineralen voor versterking van de huidbarriere.

L’Oreal brengt lekkere voordelige mannenproducten in deze sensitive lijn uit met prijzen varierend van 6 euro voor scheerschuim tot 15 euro voor een pot creme.

Dan Clarins, daarvoor zal wel dieper in de buidel getast moeten worden. De Age-control skin care lijn ziet er high tech uit, met opfrissende,beschermende en aanspannende huidproducten voor mannen vanaf 30 jaar, die meer zoeken dan vochtbinders alleen. Nu ja, vochtbinden is nog altijd het beste wat elke creme, ongeacht de prijs, uberhaupt kan, maar aanvullende eigenschappen als aanspanning vande huid, een blozend teintje opkweken en een kring of wal optisch verdoezelen, zijn meer dan welkom. Hetzij de verwachtingen natuurlijk wel realistisch moeten blijven – maar dat weet je al toch, als je beautyjournaal.nl leest? *wink*

In de Clarins lijn zijn veel zg.superfruits opgenomen, supersterke anti oxidanten uit bessen. Anti-oxidanten staan weer volop inde belangstelling als verkennerstroepen (zie je, daar gaan we weer, mannentaal..) om de huid te beschermen tegen vrije radicalen waardoor veroudering versneld intreedt.

Genoeg gekletst…

Lees ook: supercremes voor hem van Lancome, Biotherm en Armani

Lees ook: de travelkit van la Prairie, wel heel verleidelijk kostbaar…

Lees ook: kleinere porien met Bergman Beautycare pore minimizer?

ps: Monique is met vakantie.

Lees ook