shop Iconic Elements Mineral Sunscreen spf 30 Face Ongeparfumeerd, géén nanotechnologie, wel 97% beschermd tegen UV Bekijken Je doet eerst zonnebrandcreme op en dan pas een dagcreme – als je daar tenminste nog de behoefte toe voelt, omdat veel antizonnebrandcremes voor het gezicht tegenwoordig bijna dezelfde verzorgende stoffen bevatten. Ik zal je uitleggen waarom je deze […]

01:03 - 00:38
luistertijd 01:03 - leestijd 00:38

Je doet eerst zonnebrandcreme op en dan pas een dagcreme – als je daar tenminste nog de behoefte toe voelt, omdat veel antizonnebrandcremes voor het gezicht tegenwoordig bijna dezelfde verzorgende stoffen bevatten. Ik zal je uitleggen waarom je deze volgorde moet aanhouden: in dagverzorgingsproducten kunnen stoffen zitten die de werking van stoffen in het antizonnebrandmiddel tegengaan. Welke dat precies zijn, is me op dit moment nog steeds niet duidelijk. Maar uit diverse betrouwbare bronnen weet ik nu wel dat je eerst moet beschermen en dan pas verzorgen of verfraaien. En heel belangrijk: laat het uv filter eerst goed intrekken, breng na 20 min pas je dagcreme aan.

Heb je ’s ochtends een dagcreme opgedaan en ga je pas later die dag in de zon, dan kun je dus wel de anti-zonnebrandcreme eroverheen aanbrengen. En blijf dat natuurlijk ook regelmatig herhalen, te allen tijde, om verbranding te voorkomen.

Lees hier ook wat het advies van de Nederlandse Vereniging van Cosmeticaproducenten luidt.

Lees ook