Couperose Droge huid Gezicht Grove porien Rimpels en slapte Vette huid Voor hem

Mooiere huid door prikken met acupunctuur?

beauty-acupunctuurBeauty acupunctuur werd in 2007 ineens een gig in Londen, en op de beurs New beauty in Nederland kwamen er ook demonstraties (trouwens dit jaar ook weer). Het principe van prikken in de huid is erop gericht om collageen een nieuwe boost te geven om meer te gaan produceren en indirect ook om de huid te helpen de eigen vochtbalans weer te herstellen. In het vakblad Estheticienne eveneens in 2007 (sept) een uitgebreide reportage over een specialiste die ermee werkt. Lees hier nog eens een samenvatting van het artikel.

——–Niets spuiten en snijden, alleen een flinterdun naaldje. Cosmetische acupunctuur zorgt ervoor dat je huid er fris uit gaat zien zonder bijwerkingen. In 12 sessies worden op telkens dezelfde punten in het gezicht flinterdunne naalden gezet. Pijn doet het niet. De 62-jarige Corry Maenen-Biermands uit hoofddorp is één van de schoonheidsspecialisten die al met deze eeuwenoude geneeswijze werkt. Ze legt uit hoe het werkt:

“Die 12 sessies, 12 weken achter elkaar, zijn noodzakelijk voor het effect. Met minder is het resultaat niet optimaal. Ik zet de naalden aan het begin- en eindpunt van een rimpel. Volgens de leer van de acupunctuur gaat dan de energie door de huid stromen en deze stimuleert de doorbloeding van de huid. Ook wordt de spanning van de spiertjes verhoogd en collageen aangemaakt.De naalden zijn 10 en 25 millimeter lang en 0,16 millimeter dik. Voor de wangen gebruik ik langere naalden dan voor de wenkbrauwen. Ik zet altijd 14 naalden verspreid in het gezicht, maar ook twee in de enkels, twee in de armen en twee in de handen. Dat doe ik in de nier-, milt- en levermedianen, die meewerken aan het liften van het gezicht. Na 30 minuten verwijder ik de naalden weer en wals met twee jadeballetjes aan een steel over de rimpels voor de afwerking van het proces. De behandelde ervaart een tinteling in het gezicht en heeft lichtrode wangen. Na vijf tot zes behandelingen zie je het verschil. Na je kuur heb je elke maand een onderhoudsbeurt nodig om het gezicht stabiel te houden.”

Cosmetische acupunctuur was altijd al populair in het Chinese keizerrijk onder hofdames en concubines van de keizer. Maar ook de VS en Groot Brittannië zijn razend enthousiast. In Nederland kijken mensen er nog wat sceptisch tegenaan. Daarom is Corry ook heel eerlijk en reëel. “Heel diepe groeven krijg ik niet weg. Ze vervagen wel. Een door de zon verschrompelde huid krijg ik ook niet glad. Diepe lachrimpels evenmin, maar ik kan wel het gezicht verzachten. Ook wallen onder de ogen en hangende oogleden kan ik verminderen.”

 Corry heeft de cosmetische acupunctuurtraining gevolgd bij Dr. Ping Zhang. Zhang geldt wereldwijd als dé pionier en vernieuwer op het gebied van anti-aging volgens de traditionele Chinese acupunctuurmethode. Ze ontwikkelde in de Verenigde Staten een eigen lijn van lichaamsverzorgende en anti-agingproducten op basis van de traditionele Chinese medicijnenleer. Deze producten zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar onder de merknaam Nefeli.

Kijk voor informatie op http://www.acuchi.nl/

(Bron: Estheticienne/ Tekst: Bert Salden) ——————————–

En nu wij van BeautyJournaal weer…:

Dermatoloog dr Bing Thio stuurde toen ook een wetenschappelijk onderzoek waaruit zou blijken dat het prikken met naalden op de juiste punten van zenuwuiteinden in de huid in een labomgeving op muizen zeker zoden aan de dijk zette (ik zal het er zsm bijvoegen, nog even geduld!). Maar een lab is geen real life en een muis is geen mens. Dat onderzoek op mensen is nog niet gedaan. Het blijft voorlopig nog giswerk, hoewel het theoretisch wel een mooi verhaal is. Door op de juiste plekken te prikken worden eiwitten aangespoord de ontwikkeling van fibroblasten aan te zetten waardoor het veerkrachtige weefsel weer voller kan worden. En dit gebeurt dan niet zoals bij mesotherapie door het maken van onderhuidse wondjes/beschadigingen, nee, met acupunctuur kan het vele malen subtieler gebeuren. Men noemt het neuro-inflammatie. Maar het moet wel werken…bij de levende mens.

De vermaarde anonieme chemici van The Beauty Brains doen er een boekje over open. Zij kennen wellicht het onderzoek waarnaar Bing Thio verwijst niet en zijn er 100% van overtuigd dat het allemaal ‘bogus’is.

Lees ook: Kun je de rimpels wegrollen?

Lees ook: Bergman Clinics verlaagt prijzen voor Botox

Lees ook: Wat werkelijk helpt om je huid langer mooi te houden, lees je in Monique’s beautyboek

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

4 reacties

  • Wij laten middels meetapparatuur zien dat rimpels tot 80 % minder diepte kunnen hebben NA de acupunctuur sessie. “Aesthetic Needling” werkt dus echt. Niet op alles, zoals hierboven ook wordt aangegeven, maar het is zeker geen bogus (sorry Beauty Brains, maar eerst breed onderzoeken..)

  • Een vraag, me dochter heeft erg last van puistjes grote onderhuidse en ook kleinere pukkeltjes, is dat ook te behandelen met acupunctuur ?. zo ja , bij wie kan ik dit laten behandelen, en waar?. wij wonen in de buurt van rotterdam.
    bedankt alvast.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen