The Beauty Brains werpen een helder licht op de zaak.

01:01 - 00:36
luistertijd 01:01 - leestijd 00:36

The Beauty Brains werpen een helder licht op de zaak. Er zijn verschillende soorten siliconen. Veel gebruikt in skincare is dimethicone en dat moet inderdaad afgewassen worden. In haarproducten wordt vaker cyclomethicone gebruikt en dat blijkt dus te verdampen net zoals water. In het algemeen kan gesteld worden dat elke shampoo siliconen uit het haar wast, wat erin achter is gebleven uit stylingproducten en conditioners. Nadrukkelijk wordt er wel bij gezegd dat een niet conditionerende shampoo dit wel beter doet. Dus eentje zonder extra verzachter erin, of een 2-in-een-product.

Siliconen, zoals zoveel werkzame stoffen reageren geheel afhankelijk van de formule waarin ze zijn afgestopt en het type haar in kwestie.

Kijk ook op BeautyJournaal TV naar ons interview met John Frieda over siliconen in zijn producten

Lees ook: Etos verkoopt shampoo voor 45 eurocent.

Lees ook: Meer feiten over haar, kleur en uitval in Monique’s beautyboek

Lees ook: Heeft de maan invloed op de haargroei?

Lees ook