Fijn haar Haar Krullenbos Stylen Wassen

Krijg je siliconen wel uit je haar gewassen?

statisch-haarThe Beauty Brains werpen een helder licht op de zaak. Er zijn verschillende soorten siliconen. Veel gebruikt in skincare is dimethicone en dat moet inderdaad afgewassen worden. In haarproducten wordt vaker cyclomethicone gebruikt en dat blijkt dus te verdampen net zoals water. In het algemeen kan gesteld worden dat elke shampoo siliconen uit het haar wast, wat erin achter is gebleven uit stylingproducten en conditioners. Nadrukkelijk wordt er wel bij gezegd dat een niet conditionerende shampoo dit wel beter doet. Dus eentje zonder extra verzachter erin, of een 2-in-een-product.

Siliconen, zoals zoveel werkzame stoffen reageren geheel afhankelijk van de formule waarin ze zijn afgestopt en het type haar in kwestie.

Kijk ook op BeautyJournaal TV naar ons interview met John Frieda over siliconen in zijn producten

Lees ook: Etos verkoopt shampoo voor 45 eurocent.

Lees ook: Meer feiten over haar, kleur en uitval in Monique’s beautyboek

Lees ook: Heeft de maan invloed op de haargroei?

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

11 reacties

 • “In haarproducten wordt vaker cyclomethicone gebruikt en dat blijkt dus te verdampen net zoals water.”

  Iedereen die regelmatig ingrediëntenlijsten van haarproducten bekijkt weet dat dit, in ieder geval in Nederland, absoluut niet waar is. De meest gebruikte silicone is nog altijd dimithicone die inderdaad wat agressievere wasmiddelen nodig heeft om deze weer te verwijderen.

  Een makkelijker te verwijderen silicone zoals amodimithicone of cyclomethicone is moeilijk te vinden. Cyclomethicone ben ik zelfs nog nooit tegengekomen in ingrediëntenlijstjes.

 • Ik kreeg met op siliconen gebaseerde glans- en stylingproducten (bv Frizz-ease) wel een mooi effect, maar de dag erna was mijn haar vreselijk dor en droog en leek het bijna niks (bv conditioner) op te nemen. Het werd er dus niet door verzwaard, maar juist nog pluiziger en knisperend. Ik ben er dus maar mee gestopt, en gebruik het alleen als ik er echt per se mooi uit wil zien die dag.

  Dat wassen met kokosolie lijkt me zeer interessant, ik ga het zeker eens uitproberen. Ik was mijn haar momenteel maar 2 a 3x per week met een voedende shampoo, maar gebruik wel dagelijks conditioner (na het ‘wassen’ met alleen water) op de uiteinden (ik heb nu eenmaal erg lang, droog en krullend haar). Maar als ik eerst met een olie was, lost dat misschien al veel van het probleem op. Het gaat op het boodschappenlijstje! Ik hoop alleen dat ik niet naar een Bounty ga ruiken 😉

 • Goede tip van die kokosolie!! Uhm ik werkte bij een City Spa en de directeur daar vertelde me dat en een vriendinnetje van mij werkt bij een laboratorium die verzorgingsprodukten ed maakt, en zij vertelde me dat ook eens!!

 • kapper dany diop, ‘wast’ je haar eerst met kokosolie van leonor greyl en dan pas met shampoo. werkt ook zo tof, zeker ook bij krullend haar!

 • Het is ook beter om je haar te reinigen met een goede haarolie en zo min mogelijk shampoo te gebruiken eigenlijk is 2 x per dag je haar spoelen met lauw water voldoende om je haar schoon te houden!

 • Toch zijn er shampoo’s die het er niet helemaal uitwassen…(pantene bv). Regelmatig wisselen van shampoo is een optie!!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.