shop Bapscarcare Littekengel met UV-filter Sneldrogende siliconengel die de gevoelige huid ook beschermt tegen zonlicht. Bekijken Oke, ik moet toegeven; die bovenarmen van haar zien er fijntjes uit. Slank, strak en voorzien van een heel goede spiertonus. Met zulke armen kun je in elke top en jurk goed voor de dag komen. Nee, dan die […]

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

Oke, ik moet toegeven; die bovenarmen van haar zien er fijntjes uit. Slank, strak en voorzien van een heel goede spiertonus. Met zulke armen kun je in elke top en jurk goed voor de dag komen. Nee, dan die zware jongens van mij. Altijd zwaar geweest ook, in verhouding met de rest. Kan me nog herinneren dat ooit een Turkse jongen tegen mij zei dat hij mijn bovenarmen heel sensueel vond, haha. Waar een man al niet op kan kicken! BATWINGS….

Met mijn bovenarmen heb ik altijd kledingproblemen gehad, net zoals met mijn lange benen. Nu is dat laatste al heel goed opgelost dankzij de uitstekende maatvoering van een aantal heel goede ontwerpers als Viktor & Rolf, Balenciaga, Ann Demeulemeester en Dries van Noten (allen hebben topbroeken voor lange vrouwen), maar met de tops voer ik nog altijd oorlog. Meestal te strak rond de bovenarmen. Een kuuks bloesje kan ik nauwelijks kopen, een lekker leren jasje ook niet echt.

Maar wat te doen als het je lichaamsbouw is? Meer trainen zal zeker helpen, maar als je al grof gebouwd bent, krijg je dan helemaal bouwvakkersarmen. Dat is ook meteen het verschil met ranke dennen als mevrouw Obama, ook al kweekt ze spieren (wellicht een fervent tennister?), het blijft mooi in proportie omdat ze fijne spiermassa kweekt. Letterlijk fijn…

Maar goed, wat doen de bladen? Ja, je wederom weer veel hoop en geloof bieden en als het dan niet lukt, dan maar de liefde (vooral om van jezelf te blijven houden…ja, dank je koekkoek, zal zeker nog lukken he, als je eerst onzeker bent gemaakt over je zware jongens?).

Gelukkig komt het verlossende woord van plastisch chirurgen, die heel droog zeggen dat je twee dingen kunt doen: liposuctie  en de huid innemen waardoor de boel straktrekt. Het eerste haalt vet weg, maar geeft ook een lubberhuid, en aan het tweede hou je een mega litteken over. Cher heeft het ooit laten doen, ze vertoont haar blote armen nu nooit meer in het openbaar.

Nee, dan maar de goede tip van een oud-model: gewoon een wat langer kort mouwtje dragen. En verder vooral maling hebben aan dat lichaamsdeel en de publieke opinie. Loop vooral lekker rechtop, een mooie lichaamshouding verzacht echt alle ‘oneffenheidjes’.

Lees ook